Samfund

399 meter langt Mærsk-containerskib trukket fri

Selvom skibet flyder igen, må det vente på højvande, før det kan sejle igen.

Det 399 meter lange containerskib Mumbai Mærsk er natten til fredag blevet trukket fri, efter at det onsdag aften stødte på grund i Nordsøen.

Det oplyser en tysk havarimyndighed fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Skibet, der er et af verdens største containerskibe, var på vej fra Rotterdam i Holland til Bremerhaven i Tyskland, da det gik galt.

Hvad, der forårsagede hændelsen, er dog fortsat uafklaret. Rederiet A.P. Møller Mærsk var onsdag selv ude at bekræfte hændelsen, men de kom ikke nærmere ind på, hvad der var sket.

Ifølge avisen Kieler Nachrichten skete grundstødningen dog i forbindelse med, at man skulle have en lods om bord under indsejlingen til Bremerhaven.

Fulgte et mærkværdigt sejlmønster

Søfart.dk har også fulgt rutehistorikken på tjenesten Marinetraffic, og de skriver, at grundstødningen kom efter et mærkværdigt sejlmønster.

Ifølge Søfart.dk foretog Mumbai Mærsk en bagbords kovending på 180 grader og fortsatte med at sejle to sømil tilbage ad sin oprindelige rute, inden skibet atter drejede mod bagbord, krydsede sit eget spor og stødte på grund.

Ingen kom til skade under hændelsen, og skibet er heller ikke blevet beskadiget.

Selvom skibet flyder igen, må det vente på højvande, før det kan indlede sejladsen mod Bremerhaven.

Det betyder, at et stort antal modtagere af varer i Danmark bliver ramt af leveringsforsinkelser. Skibets endemål var nemlig Aarhus Havn, skriver Søfart.dk.