Samfund

Afgående 3F-chef mister også tunge bestyrelsesposter

Per Christensen trak sig tirsdag som formand for 3F efter afsløring om dobbeltliv. Med sig ud ad døren får han løn i otte måneder.

Tirsdag formiddag måtte Per Christensen trække sig som formand for Danmarks største fagforening, 3F.

Men den nu afgåede formand må samtidig se sit navn fjernet fra flere andre topposter.

Det fortæller Ole Krohn, der er TV 2s erhvervskommentator.

- Ikke alene ligger Per Christensens karriere som 3F-formand nu i ruiner. Han mister også en række tunge bestyrelsesposter, som automatisk følger formandsposten, siger han.

Det gælder titlen som bestyrelsesformand i virksomhederne Arbejdernes Landsbank og PensionDanmark, som 3F er medarbejder af.

Afsløringer i B.T.

Det er blot fire dage siden, at B.T. kom med kompromitterende afsløringer om Per Christensens privatliv.

Blandt andet beskrev avisen, hvordan den nu tidligere 3F-formand igennem adskillige år har levet dobbeltliv og blandt andet ad to omgange haft forhold til to kvinder på samme tid, uden de to kvinder kendte til hinandens eksistens.

I spalterne fyldte også en historie om, at Per Christensen skulle have benyttet en lejlighed med forbindelse til 3F i sit dobbeltliv. En lejlighed, der ellers kun skulle tilbydes til "værdigt trængende chauffører".

"Måske fagbevægelsens mest indflydelsesrige"

Siden er det gået stærkt. Talrige medier har grebet historien, og baglandet i 3F har sydet og lagt op til at ville vælte Per Christensen med et mistillidsvotum.

Tirsdag formiddag kulminerede det til et ekstraordinært møde i fagforeningens hovedbestyrelse, hvor Per Christensen trak sig som formand. Det skete efter "gevaldigt pres", fortæller Ole Krohn.

Og nu må Per Christensen altså også vinke farvel til flere poster som bestyrelsesformand.

- Det må være en stor bet for en mand, der indtil for få dage siden stod med alle kort på hånden og var måske fagbevægelsens mest indflydelsesrige, at det nu er gået sådan, siger Ole Krohn.

Ifølge B.T. får de manglende pladser i de to virksomheders bestyrelser ikke de store økonomiske konsekvenser for Per Christensen, da alle pengene fra formandsposterne går til 3F's pengekasse.

800.000 kroner med ud ad døren

Derudover vil den mistede formandstitel i 3F heller ikke på kort sigt betyde noget for Per Christensens økonomi.

Finans skriver nemlig, at han tager 800.000 med sig ud ad døren, fordi han får løn de næste otte måneder, indtil medlemmerne har valgt en ny formand på kongressen i slutningen af september.

Næstformand – og nu konstitueret formand – Tina Christensen forklarer til TV 2, at beslutningen flugter med 3F's forbundsvedtægter.

- Der står det beskrevet, hvordan man bliver aflønnet, hvis man går midt i en kongresperiode. Det er dem, vi har fulgt i det her tilfælde, siger hun.

Kongressen er 3F's øverste myndighed og samles hvert tredje år for blandt andet at vælge hovedbestyrelse og formand.