Samfund

TV 2 erfarer: Krisemøde i 3F tirsdag

Krisemødet er afgørende for Per Christensens fremtid i 3F, vurderer TV 2s erhvervskommentator Ole Krohn.

Hovedbestyrelsen i Fagforeningen 3F er indkaldt til ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde tirsdag formiddag.

Det oplyser flere af hinanden uafhængige kilder til TV 2.

Indkaldelsen kommer i kølvandet på en artikel i B.T., som beskriver, at Per Christensen, der gennem otte år har været formand for 3F, har levet et dobbeltliv.

De 88 medlemmer af hovedbestyrelsen mødes i forbundshuset i København. Hovedbestyrelsen består af forskellige grupper i 3F og fra lokalafdelingerne.

TV 2 erfarer

Denne artikel bygger på oplysninger fra anonyme kilder, da informationerne kun har været mulige at fremskaffe under betingelse af anonymitet.

Det har TV 2 accepteret, fordi TV 2 finder oplysningerne relevante for offentligheden.

Et helt afgørende møde

Ifølge TV 2s erhvervskommentator Ole Krohn er mødet helt afgørende for Per Christensens fremtid som formand for 3F.

- I årene frem vil man kun tænke på sagen om at snyde og bedrage kvinder, og det vil afgørende svække Per Christensens troværdighed, når han skal agere som 3F-formand, siger Ole Krohn.

Ifølge B.T. har Per Christensen i årevis haft flere sideløbende forhold til flere kvinder, som ikke havde kendskab til de andre forhold, formanden havde. Tre af kvinderne står frem i artiklen.

I artiklen skriver B.T. også, at Per Christensen i forbindelse med sit dobbeltliv benyttede en lejlighed, som via en fond er tilknyttet 3F.

Og netop den lejlighed kan ifølge Ole Krohn vise sig at få afgørende betydning.

- Lejligheden for "værdigt trængende chauffører", hvor en af kvinderne jo besøgte ham, kan være en vigtig brik i sagens afgørelse. Formanden nægter enhver sammenblanding mellem forbundet og hans egne interesser, men det skal han jo gøre – ellers er han færdig.

I 2014 lovede Per Christensen med tårer i øjnene bod og bedring. Det viste sig at være krokodilletårer

Ole Krohn, TV 2s erhvervskommentator

På Facebook skriver 3F-formanden, at det er "direkte tendentiøst og forkert" at sammenkæde hans personlige svigt med lejligheden og hans virke som formand.

I en mail til Ritzau fastholder 3F's næstformand, Tina Christensen, at forholdene, som B.T. har afsløret, hører privatlivet til.

- Med de oplysninger, vi har i sagen, har vi ikke kendskab til forhold, der tyder på misbrug af hverken embede eller 3F-midler i forbindelse med Per Christensens privatliv, skriver hun.

- Det er stærkt ubehageligt for de kvinder, at de er blevet svigtet – det tror jeg, alle kan forstå. Men jeg mener, at det her er dybt privat, skriver Tina Christensen til Ritzau.

Troværdigheden er væk

Forud for at B.T. bragte historien, skrev Per Christensen i et opslag på Facebook, at han fortryder dobbeltlivet.

- Jeg angrer dybt, at jeg lod mit svigt og løgnene komme så langt ud, som jeg gjorde. Jeg er meget ked af det og kan se, at jeg har forvoldt meget smerte og vrede hos mennesker, der stod mig allernærmest.

Opbakningen var stor fra flere sider. Blandt andet fra bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad (S) og Jan E. Jørgensen, der er folketingsmedlem for Venstre.

Siden redigerede de dog begge deres kommentarer, fordi de fortrød, da det fulde billede stod klart for dem.

Også på de indre linjer i 3F har B.T.'s historie gjort indtryk:

- Både i ledelsen og blandt tillidsfolk er der nogle, der mener, at troværdigheden er væk. Men om de udgør et flertal, er uvist, siger Ole Krohn, der vurderer, at der må sidde folk i ledelsen "med røde ører".

- I 2014 lovede Per Christensen med tårer i øjnene bod og bedring. Det viste sig at være krokodilletårer, siger Ole Krohn.

Politiken lagde historien ned

Tilbage i 2014 var den nuværende chefredaktør på Altinget Jakob Nielsen ansat på Politiken. Her fik han kendskab til 3F-formandens dobbeltliv. Dengang kendte han kun til ét tilfælde, og to ting gjorde dengang, at Politiken ikke udkom med historien.

En af de involverede kvinder bad "indtrængende" mediet om ikke at bringe historien, hvilket ifølge Jakob Nielsen "vejede meget tungt".

- Det andet var, at Per Christensen på det tidspunkt var relativt nyvalgt formand (i 2013, red.), og dengang kunne vi ikke se nogen direkte bånd til hans virke som fagforeningsformand i forhold til det her dobbeltliv, forklarede Jakob Nielsen i ’Presselogen’ på TV 2 NEWS søndag.

TV 2 arbejder på at få en kommentar fra Per Christensen.