Samfund

TV 2 erfarer: Hovedbestyrelsesmedlemmer vil vælte 3F's formand

Efter B.T.s afsløringer af 3F-formand Per Christensens dobbeltliv med flere kvinder prøver kræfter i baglandet nu at vælte formanden.

Ved et krisemøde i hovedbestyrelsen i fagforeningen 3F tirsdag formiddag vil formanden Per Christensen blive mødt med et mistillidsvotum.

Det erfarer TV 2.

- Det, vi ved nu, er, at en række tillidsfolk vil kræve en afstemning om mistillid til formanden, siger TV 2's erhvervskommentator Ole Krohn.

TV 2 har været i kontakt med flere forskellige kilder tæt på forløbet. Ingen ønsker at stille op til interview, men flere udtrykker stor frustration med 3F-formandens ageren. Kravet vil komme på et hasteindkaldt krisemøde i 3F's hovedbestyrelse på i alt 88 personer, som skal mødes klokken 10 tirsdag formiddag.

Mødet kommer i kølvandet på B.T.'s afsløringer af Per Christensens dobbeltliv med flere forskellige kvinder. B.T. skriver også, at 3F-formanden har benyttet en lejlighed med forbindelse til 3F i sit dobbeltliv.

Ifølge B.T. ejes lejligheden af en fond, hvor fire ud af de fem medlemmer af bestyrelsen er fremtrædende ansatte i 3F. Ifølge fondens vedtægter skulle lejligheden ellers kun tilbydes til 'værdigt trængende chauffører'.

I B.T. stiller bestyrelsesmedlem fra 3F København Sinem Demir sig mandag frem og kommer med hård kritik af Per Christensen.

- Det ser jo ud til, at han systematisk og med overlæg har valgt at bedrage flere mennesker og hele familier i flere år. Det siger noget om hans karakter. Det gør ham utroværdig, og man kan ikke være utroværdig og have Danmarks største tillidspost i Danmarks største fagforening, siger hun til B.T.

Næstformand: Det hører privatlivet til

I en mail til Ritzau har 3F's næstformand, Tina Christensen, fastholdt, at forholdene, som B.T. har afsløret, hører privatlivet til.

- Med de oplysninger, vi har i sagen, har vi ikke kendskab til forhold, der tyder på misbrug af hverken embede eller 3F-midler i forbindelse med Per Christensens privatliv, skriver hun.

- Det er stærkt ubehageligt for de kvinder, at de er blevet svigtet – det tror jeg, alle kan forstå. Men jeg mener, at det her er dybt privat, skriver Tina Christensen til Ritzau.

Ifølge B.T. siger hun, at mødet tirsdag handler om at få "nogle afklaringer".

Men den holdning deles ikke i den del af baglandet i 3F, der vil prøve at vælte Per Christensen, hvis ikke han går frivilligt, fortæller Ole Krohn.

- Vi ved ikke, om der er flertal for sådan et mistillidsvotum. Men alternativt vil man forsøge at få opbakning fra 3F's lokalafdelinger. Kan man finde opbakning fra lokalafdelinger, der repræsenterer mindst 20 procent af medlemmerne, kan der indkaldes til en ekstraordinær kongres, hvor man så kan forsøge at vælte Per Christensen, siger Ole Krohn.

Afgørende for Per Christensens fremtid

Selv om Per Christensen skulle få et flertal imod sig på mødet i 3F's hovedbestyrelse tirsdag, kan han vælge at blive - og så skal der også indkaldes til en ekstraordinær kongres.

- Men det syder og koger i 3F's bagland, og Per Christensen er under et gigantisk pres, siger Ole Krohn.

Han siger, at mødet tirsdag er helt afgørende for Per Christensens fremtid som 3F-formand.

- I årene frem vil man kun tænke på sagen om at snyde og bedrage kvinder, og det vil afgørende svække Per Christensens troværdighed, når han skal agere som 3F-formand, siger Ole Krohn.

TV 2 har de seneste dage forgæves forsøgt at få et interview med Per Christensen. Via 3F's presseafdeling afviser han at stille op til interview og henviser i stedet til den Facebook-opdatering, han lavede forud for B.T.'s historie i sidste uge.

Opdateringen kan læses nedenfor.