Samfund

Dagens overblik: Nu kan du afbryde selvisolation tidligere

USA's præsident Joe Biden har beordret familiemedlemmer til ansatte på den amerikanske ambassade i Ukraine at forlade landet.

Fremover kan du afbryde din selvisolation efter smitte med coronavirus, når du ikke længere har symptomer, og så er den amerikanske frygt for en russisk indtrængen i Ukraine blevet så stor, at USA's præsident Joe Biden har beordret familie til ansatte på den amerikanske ambassade til at forlade landet.

Men vi starter et helt andet sted.

TV 2 erfarer: Krisemøde i 3F tirsdag

Hovedbestyrelsen i Fagforeningen 3F er indkaldt til ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde tirsdag formiddag.

Det oplyser flere af hinanden uafhængige kilder til TV 2.

Indkaldelsen kommer i kølvandet på en artikel i B.T., som beskriver, at Per Christensen, der gennem otte år har været formand for 3F, har levet et dobbeltliv med flere forskellige kvinder.

Afsløringerne har ført til selvransagelse hos både mediefolk, der i flere år kendte til 3F-formandens dobbeltliv uden at omtale det, og hos politikere, der udtrykte støtte til Per Christensen inden de havde læst B.T.'s historie.

Nu kan du afbryde selvisolation tidligere

Fra og med i dag kan man afslutte sin selvisolation, når man ikke længere har symptomer på coronavirus, og der er gået fire dage, fra man blev testet.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

- De lempede anbefalinger vil betyde, at der sker mere smitte. Vi kan ikke stoppe alle smittekæder, men vi kan reducere smitten mest muligt. Derfor har vi i anbefalingerne taget højde for, at man skal isolere der, hvor der er størst risiko for smitte, nemlig i perioden lige inden man får symptomer, og når man har symptomer, siger Helene Probst, der er vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Mandag blev der registreret 40.348 nye smittede med coronavirus. Mere end hver femte test var positiv - positivprocenten var på 20,78.

USA beordrer ambassadeansattes familier til at forlade Ukraine

Familiemedlemmer til ansatte på den amerikanske ambassade i Ukraine beordres nu til at forlade landet, og også amerikanske statsborgere i Ukraine opfordres nu til at forlade landet, skriver CNN.

Det sker ifølge det amerikanske udenrigsministerium på grund af en stigende bekymring for russisk indtrængen i Ukraine.

Samtidig udtrykker Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba skuffelse over Tyskland, som han anklager for at underminere fællesskabet blandt de vestlige allierede og opmuntre Ruslands præsident Vladimir Putin til angreb.

- Tysklands aktuelle udtalelser er skuffende og strider mod denne støtte og indsats, skriver han på Twitter.

Messerschmidt: Spørgsmålet er, om folk tror på mig som person

For Dansk Folkepartis (DF) nyvalgte formand Morten Messerschmidt var mandag dagen derpå efter den overbevisende sejr i Herning i kampen om formandsposten søndag.

I en åbenhjertig udtalelse til TV 2 erkender han, at partiets fremtid afhænger af medlemmernes tillid til, at han kan skabe forsoning.

- Spørgsmålet er i virkeligheden, om folk tror på, at jeg som person kan få forsonet alle de forskellige retninger, der har været i ledelsen, siger han til TV 2.

Søndagens formandsvalg til DF’s ekstraordinære årsmøde stod mellem Martin Henriksen, Merete Dea Larsen og Morten Messerschmidt. Sidstnævnte fik 60,5 procent af de delegerede stemmer og overtog dermed formandsposten fra Kristian Thulesen Dahl.

Danmark klar til semifinale efter endnu en EM-sejr

Med den sjette sejr ud af lige så mange mulige - denne gang 35-23 over Holland - er de danske håndboldherrer sikre på at komme i semifinalen ved EM i Ungarn og Slovakiet.

Her kan danskerne komme til at møde Sverige eller Norge, men før deres afgørende kamp mod Norge tirsdag er svenskerne - som så mange andre EM-deltagere - udfordret af smitten med coronavirus.

Mandag oplyste det svenske håndboldforbund, at to af deres bedste spillere er testet positiv for coronavirus. Det drejer sig om bagspiller Felix Claar og målvogter Andreas Palicka, der nu isoleres.

- Nu er der nye betingelser for os inden kampen mod Norge, og vi vil kæmpe om en semifinaleplads også uden Andreas og Felix, siger den svenske landstræner Glenn Solberg før skæbnekampen mod Norge.