Coronavirus

Regeringen nedjusterer testkapacitet

Fremover vil der kun være testkapacitet til 200.000 kviktest om dagen som led i en revurdering af den samlede teststrategi.

Regeringen nedskalerer nu landets kvikteststrategi 500.000 til 200.000 test om dagen.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse fredag.

Derudover vil regeringen nu tilpasse den samlede teststrategi i samarbejde med virologer og eksperter i pandemier og økonomi.

Teststrategien skal fremover tilrettelægges, så den "matcher stadiet i epidemiudviklingen", skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Justitsminister Nick Hækkerup (S), hvis ministerium overser Styrelsen for Forsyningssikkerhed, siger i pressemeddelelsen, at teststrategien er en "konstant balancegang", men at det nu er forsvarligt at skrue ned for kapaciteten.

- På den ene side skal sikre tilstrækkeligt med testkapacitet, så danskerne har adgang til test, når de har brug for det, og vi undgår lange køer til teststederne. På den anden side koster testindsatsen mange penge, som kunne være bedre brugt et andet sted, hvis ikke der er behov for at teste i ligeså stort omfang, siger Nick Hækkerup (S).

Flere selvtester

Ifølge direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns er selvtests en del af årsagen til, at der kan justeres ned for kvikteststrategien.

- Rigtig mange mennesker tester sig selv for corona, og det gør, at vi nu skruer ned for kapaciteten for hurtigtest i testcentrene. Vi har et robust og fleksibelt testsystem, og derfor kan vi reagere hurtigt og tilpasse kapaciteten efter situationen, siger hun i pressemeddelelsen.

I den seneste uge er der i gennemsnit foretaget cirka 390.000 coronatest om dagen, heraf er cirka 200.000 kviktest.