Coronavirus

Smittetal runder for første gang 40.000 over et døgn

Der sættes hyppigt rekord for antal coronatilfælde i Danmark, men antal indlagte stiger ikke med samme fart.

Der er det senest døgn registreret det højeste antal coronatilfælde på 24 timer under epidemien.

Der er registreret 40.626 tilfælde af covid-19, hvoraf 2639 er reinfektioner - altså folk, der tidligere har været smittet.

Det viser torsdagens smittetal fra Statens Serum Institut (SSI).

Den hidtidige rekord blev sat onsdag, hvor der det foregående døgn blev konstateret 38.759 tilfælde.

På trods af de høje smittetal er antallet af indlagte med covid-19 på en intensivafdeling fortsat stabilt. Her er 49 personer indlagt, hvilket er en mindre end onsdag. 28 personer får hjælp til at trække vejret gennem en respirator, hvilket er et fald på to sammenlignet med onsdag.

4 flere indlagte

Smitterekorden er hyppigt slået den seneste tid, og der registreres aktuelt markant flere tilfælde end sidste vinter.

Til sammenligning blev der sidste vinter kun få dage set over 4000 tilfælde, mens tallet nu dagligt opgøres med fem cifre.

Antallet af indlagte med covid-19 er dog aktuelt ikke lige så højt, som da det toppede sidste vinter med 964 indlagte.

Torsdag er 825 indlagt med covid-19, hvilket er 4 flere end et døgn tidligere.

Lavere risiko for indlæggelse

Udenlandske studier har peget på, at den coronavariant, som nu dominerer - Omikron - er forbundet med lavere risiko for en tur på hospitalet end delta, der tidligere herskede i samfundet.

Torsdag er det blevet bekræftet i en analyse fra SSI og flere andre, der dog endnu ikke er fagfællebedømt. Den peger på, at smittede med Omikron har 36 procent lavere risiko for indlæggelse end deltasmittede.

Der er sket 232 nye indlæggelser af smittede med covid-19, men da der også er udskrevet patienter, stiger det samlede antal ikke så meget.

Det er dog ikke alle, der er indlagt på grund af covid-19. En del er indlagt med andre ting, men indgår i statistikken, da de også er testet positive for covid-19.

SSI har tidligere opgjort, at det gjorde sig gældende for omkring hver fjerde af de indlagte i december.

Endnu 15 personer, der inden for de seneste 30 dage er testet positive for covid-19, er afgået ved døden. Det gør sig gældende for i alt 3550 personer i Danmark under epidemien.