Coronavirus

Ny rekord: Over 38.000 nye smittede

Men antallet af indlagte stiger ikke voldsomt.

Der er registreret 38.759 nye smittede med coronavirus, oplyser Statens Serum Insttiut (SSI) hos Sundhedsstyrelsen ifølge Ritzau.

Det er ny rekord.

Antallet af indlagte er steget med 11 til i alt 821. 16 er døde med covid-19 i det forløbne døgn.

Antallet af dagligt smittede er en stigning på over 5.000 i det daglige antal smittede – tirsdag blev der registreret 33.493 smittede.

Antallet af indlagte på intensiv afdeling er steget med 1, så der nu er 50 på intensiv afdeling. Og af dem har 30 brug for respirator – det er også en stigning på 1.

De smittede er fundet i 224.485 pcr-prøver, hvilket betyder, at 17,27 procent af dem har været positive.

Overlæge: Bemærkelsesværdigt

Mere end hver sjette foretagne prøve har altså været positiv, hvilket flugter med niveauet de seneste par dage. Det samlede antal indlagte med covid-19 på de danske hospitaler stiger altså med 11 til i alt 821 personer.

Det dækker både over personer, der er indlagt på grund af covid-19, og dem, der er indlagte med andre ting, men har corona.

En overlæge på Bispebjerg Hospitals intensivafdeling hæfter sig ved, at antallet af smittede fortsat er stigende, men at det ikke giver anledning til belastning af hospitalsvæsenet.

- Det er bemærkelsesværdigt. Og vi må efterhånden kunne fastslå, at det skyldes en Omikron-variant, som ikke er så sygdomsfremkaldende, siger overlægen, Christian Wamberg.