Coronavirus

Nye regler kan ramme danske skiturister: - Det er ved at være grotesk

Har man for nylig været smittet med covid-19, kan en forestående skiferie i Østrig netop være blevet besværliggjort.

Midt i højsæsonen for skiturismen er Udenrigsministeriets rejsevejledning for Østrig blevet opdateret.

Og på ét punkt byder den på potentielt dårligt nyt for flere danske skiturister i den kommende tid.

Med de opdaterede regler vil flere nemlig risikere at blive ramt af ti dages karantæne som det første i Østrig.

Lægeerklæring bliver nu ugyldig

Har man været smittet med coronavirus, vil man kunne teste positiv for virussen selv i måneder efter, at sygdomsforløbet sluttede – også selvom man ikke smitter andre.

Hidtil har det været muligt at undgå karantæne ved indrejse i Østrig ved brug af en lægeerklæring, der viser, at man har været smittet og nu er immun.

Den del kan imidlertid ikke længere lade sig gøre, har de østrigske myndigheder oplyst over for den danske ambassade.

"Det er ved at være grotesk"

Nu er det kun gyldigt at være vaccineret med tredje vaccinestik og være i besiddelse af en negativ pcr-test.

Kan man ikke fremvise sådan en, må man i udgangspunktet gå i ti dages karantæne, som kan tilbringes på hoteller eller i en feriebolig.

Det ærgrer Majbritt Jensen, der er administrerende direktør i turistbureauet Højmark Rejser, der specialiserer sig i skirejser.

Det er ved at være grotesk, hvad der foregår

Majbritt Jensen, adm. direktør, Højmark Rejser

- Jo flere, der bliver smittet med corona i Danmark, desto flere vil også blive ramt af den her regel, og derfor håber jeg, at myndighederne snart finder ud af, at det ikke giver nogen mening, siger hun.

25. december indførte Østrig regler, der betød, at indrejsende danskere skal gå i ti dages karantæne, medmindre de har fået et boosterstik og kan fremvise en negativ pcr-test.

Årsagen var, at Danmark af Østrig blev klassificeret som et højrisikoland på grund af udbredt smitte med Omikron-varianten, der dengang var særligt fremtrædende i Danmark.

- Grunden til, at vi kom på den her liste i sin tid, er, fordi vi var nogle af de eneste, der havde Omikron-tilfælde. Det er jo ikke længere tilfældet, så det er ved at være grotesk, hvad der foregår, siger Majbritt Jensen.

Hun understreger, at det er for tidligt at sige, om det får udtalte negative konsekvenser for rejsebureauet.

- Hvor mange det er, kan jeg ikke vurdere på stående fod, men det er klart, at nogle vil komme i klemme, fordi de ikke har mulighed for at få testen på baggrund af, at de har været smittet indenfor de sidste uger, siger Majbritt Jensen.