Eksdronning Anne-Marie deltager ikke i regentjubilæum

Eksdronning Anne-Marie deltager ikke i kransenedlægning ved Roskilde Domkirke, fordi hendes mand er syg.

Eksdronning Anne-Marie deltager ikke i kranselægningen på kong Frederik IX og dronning Ingrids grav ved Roskilde Domkirke i forbindelse med dronningens 50-års regentjubilæum. Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Hendes mand - ekskonge Konstantin - er smittet med coronavirus. Hun kan derfor ikke rejse til Danmark.

Kongefamilien vil den 14. januar klokken 12 l√¶gge en krans p√• gravm√¶let for Frederik IX i anledning af 50 √•ret for kongens d√łd.

Kronprinseparret deltager

Ved Frederik IX's d√łd i 1972 blev dronning Magrethe samtidig Danmarks regent.

Dronningen vil tage med tog til Roskilde og bes√łge den ottekantede grav ved domkirken.

Ved kransenedl√¶gningen vil dronningens s√łster prinsesse Benedikte, kronprinseparret samt prins Joachim og prinsesse Marie deltage.

Ekskongen har i l√łbet af december v√¶ret indlagt p√• et privathospital med alvorlige helbredsproblemer.

Det meste af sit liv har ekskonge Konstantin levet i landflygtighed i London sammen med Anne-Marie og parrets fem b√łrn.

Konstantin m√•tte som 27-√•rige flygte ud af Gr√¶kenland sammen med eksdronningen og deres fem b√łrn i 1967. Kongen havde forud for flugten fors√łgt at v√¶lte det dav√¶rende diktatur.

I 1974 gjorde det græske folk ham til ekskonge, da et flertal ved en folkeafstemning foretrak en republik fremfor et monarki.

Kongehuset oplyser i en pressemeddelelse, at dronningen ud over kransenedlægningen vil markere regentjubilæet den 14. januar med et statsråd på Christiansborg Slot og ved en officiel markering i Folketinget.