Radikale bringer regeringen i mindretal - Vil samle 1500 til indendørs-arrangementer

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) blev pĂĄ onsdagens pressemøde foreholdt, at der i Folketinget er flertal for at hæve loftet yderligere.

Et flertal i Folketinget ønsker ifølge Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, at indføre den såkaldte superliga-model for kultur- og sportsarrangementer.

Således ønsker de blå partier samt Radikale Venstre at tillade 1.500 personer - fordelt i 3 sektioner af 500 - ved indendørs kulturarrangementer.

Det er en væsentlig forøgelse af det loft, regeringen havde lagt op til. Her lagde man op til et loft på 500 personer ved indendørs kulturarrangementer indført gældende fra 16. januar.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) blev på onsdagens pressemøde foreholdt, at der i Folketinget er flertal for at hæve loftet yderligere.

- Jeg synes, at vi skal lytte til branchen og sektorerne, men vi skal samtidig sørge for, at de praktiske løsninger, der laves skal lægge så tæt op af indstillingerne fra eksperterne som muligt, svarede han.

Han oplyste samtidig, at han er villig til at fremlægge forslaget for eksperterne for at få en vurdering af det, men at man skal passe på med at gå for langt væk fra epidemikommissionens indstillinger.

- Der er mange danskere, der føler, at man er blevet epidemiologi, men det er der nogen mennesker, der er uddannet som, så lad os lytte til dem.

Ny beretning til afstemning senest torsdag

Venstres Jan E. Jørgensen, der sidder i Epidemiudvalget, oplyser til TV 2, der skal stemmes om en ny beretning allerede torsdag.

- Processen er, at vi har lavet en beretning, der skal stemmes om, og der er frist allerede i morgen.

Epidemiudvalget har onsdag taget stilling til regeringens indstilling om et loft på 500 gæster i alt ved et kultur- eller sportsarrangement. Den var der ikke flertal imod, og derfor bliver den indført fra 16. januar.

Flertallet bestĂĄende af oppositionen og De Radikale vil altsĂĄ nu lave en beretning, som medlemmerne i Epidemiudvalget senest i morgen skal tage stilling til.

Den beretning vil ifølge Jan E. Jørgensen pålægge regeringen at indstille en model med mulighed for op til tre sektioner med 500 gæster i hver.

- Det vil i sidste ende betyde, at det nye loft på op til 1500 træder i kraft søndag 16. januar.

Det er at gĂĄ pĂĄ kompromis med sundhedsfagligheden, mener Enhedslisten

Enhedslistens coronaordfører, Peder Hvelplund, har fuld forståelse for, at der er et udbredt ønske blandt partierne i Folketinget om at lempe coronarestriktionerne.

Men han mener ikke, at det er nok til, at man bør gå imod Epidemikommissionens indstilling.

- Det er ærgerligt, at man begynder at gå på kompromis med sundhedsfagligheden, og politisk at begynde at opfinde sine egne løsninger. Det hjælper heller ikke på tilliden til det system, politikerne repræsenterer, siger Peder Hvelplund til TV 2.

Han mener, at den vigtigste opgave lige nu er at sikre en balance i restriktionerne, der gør, at hospitalerne ikke bliver overbelastet.