Coronavirus

Professor ser positivt på dagens smittetal – vi kan være nået toppen af presset

Antallet af indlagte falder. 25 er døde med virussen.

Der er konstateret 24.343 coronatilfælde det seneste døgn, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Af dem er 1614 reinfektioner. Det vil altså sige, at den enkelte tidligere har været smittet med coronavirus.

Positivprocenten er 12,1, viser tallene. Der er nemlig foretaget 201.715 pcr-prøver det seneste døgn.

25 personer er døde med virussen siden tirsdag.

Professor: Vi har nået toppen

Det samlede antal indlagte er faldet med tre personer. Det tæller både personer, der er indlagt på grund af corona, og personer, der er indlagt af andre årsager, men som har fået corona.

I alt er 751 personer indlagt.

Og det får professor og overlæge Henrik Nielsen fra Aalborg Universitetshospital til at mene, at coronapresset på landets hospitaler har toppet.

De foregående ti dage har der nemlig været mellem 700 og 800 indlagte.

- Vi står nok her i midten af januar sådan nogenlunde på et toppunkt. I hvert fald hvad angår sygehusbelastningen, siger han til Ritzau.

- Der er stadig stor samfundssmitte og høje smittetal, og der er også mange, der indlægges. Men der er lige så mange, som udskrives.

Over en million smittede

Med onsdagens tal når antallet af smittede personer i Danmark op over en million. I alt har 1.000.009 danskere fået konstateret coronavirus i løbet af pandemien.

Tæller man antallet af sygdomstilfælde – altså hvor man tæller reinfektionerne med – er tallet lidt over 30.000 oveni. Det er 1.030.638 smittetilfælde i alt.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) holder onsdag aften klokken 18 pressemøde om den aktuelle situation med coronavirus.

Udover sundhedsministeren vil kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, og direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum deltage.

Tidligere på dagen onsdag kom det frem, at Epidemikommissionen indstiller til både at forlænge og ophæve en række restriktioner.

Blandt andet restriktionerne på natteliv, spillehaller og legelande anbefales forlænget, mens restriktionerne på en række kulturtilbud ifølge kommissionen bør lempes.