Samfund

Tessa i hård opsang til Blachman efter 'knalde'-invitation til awardshow

Til Zulu Awards i maj sagde Blachman på scenen: 'Tessa, jeg står i telefonbogen. Kom og knald mig, min elskede'. Nu svarer rapperen igen.

Det er omkring otte måneder siden, at Zulu Awards løb af stablen, og måske er aftenens optrædener efterhånden gået i glemmebogen.

Men én bestemt udtalelse får nu fornyet liv, efter rapperen Tessa tirsdag eftermiddag har delt en ny rap på Instagram.

Her sender hun nemlig en skarpladt svada af irettesættende rim efter 'X Factor'-dommeren Thomas Blachman, der på scenen til den forgangne prisuddeling nævnte Tessas navn og sagde ordene: "Kom og knald mig, min elskede".

Tavs indtil nu

Blachmans invitation tilbage i maj bredte sig i de efterfølgende dage i medierne og fik kritik for at være upassende og over grænsen.

Tessa selv har indtil nu være tavs. Men i rappens indledende fraser forklarer hun, at hun på grund af en aktuel reklame for 'X Factor' nu er blevet mindet om episoden.

- Folk tænker, Tessa kan ta’ det, fordi jeg er ben. Men ville din datter ku’ li', at en folkekær granddaddy må skrige, han vil knalde en fremmed og alt for ung pige? lyder det eksempelvis i rappen, der indtil videre er blevet vist 80.000 gange og fået 600 kommentarer.

Senere rapper Tessa til Blachman, at der ikke er ”nok viagra i verden til, at du kunne komme i nærheden af at tilfredsstille mig".

Kommentarfeltet bugner af opbakning. Blandt andet fra tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt, der skriver ”elsker elsker”, og sangeren Drew Sycamore, der mener, at Tessa er ”fucking fire”.

Martin Jensen, der var med Thomas Blachman på scenen til Zulu Awards, blander sig også. Han kommenterer med emojis af en mikrofon og en dråbe, der højst sandsynligt visualiserer udtrykket mic drop, man kan bruge for at signalere en form for triumf i slutningen af en tale, optræden - eller her altså rap.

Blachman: Jeg undskylder

Men hvad siger Blachman selv til Tessas nye rap med ham som hovedrolle?

Til TV 2 fortæller hans personlige assistent, at Blachman ikke stiller op til interview. Dog udtaler han i et enkelt skriftligt svar, at han allerede i maj - kort efter showet - skulle have sendt rapperen en undskyldning på Instagram, som han ”kan forstå, Tessa ikke har læst”.

- Men hvad fanden, jeg læser heller ikke alle mine beskeder. Jeg undskylder igen. Når det er sagt, så er showbiz showbiz, lyder det i en skriftlig kommentar fra Thomas Blachman.

I Tessas lejr holdes der dog hårdt på, at der ingen undskyldning er kommet. Det fremgår både af Tessas egne stories på Instagram, hvor hun tirsdag deler screenshots af korrespondancer med forskellige profiler med navnet Thomas Blachman – uden der fremgår nogen undskyldninger.

Og ifølge Tessas manager Jesper Livid har hverken han, Tessa ”eller nogen anden på holdet fået en undskyldning”.

- Vi har kigget i alle oplagte indbakker, og der er ikke noget. Jeg gad godt vide, hvilken profil han har sendt den fra. Og måske han burde prøve lidt mere, når han ikke får nogen respons, siger han til TV 2.

TV 2 har via Blachmans personlige assistent bedt ham uddybe, hvilken profil han har sendt undskyldningen fra og desuden høre hans kommentar til Tessas managerens udtalelser. Men til TV 2 oplyser hans personlige assistent, at han ikke har yderligere at sige i sagen.