Samfund

Sundhedsordførere indkaldt til møde om coronasituationen

De nuværende coronarestriktioner gælder kun til og med søndag.

Landets sundhedsordførerne er ifølge TV 2s oplysninger indkaldt til møde om coronasituationen i Danmark. Mødet bliver afholdt onsdag i Sundhedsministeriet klokken 11.

Det er forventningen, at man på baggrund af nye indstillinger fra Epidemikommissionen vil drøfte, hvad der skal ske med de restriktioner, som lige nu står til at udløbe sidst på ugen.

De nuværende coronarestriktioner gælder kun til og med søndag, og derfor skal Folketingets partier i denne uge skal tage stilling til, om restriktionerne skal forlænges.

Det er dog ikke sundhedsordførerne, der beslutter, om restriktionerne skal videreføres. Det er derimod Epidemiudvalget, som tager stilling til det.

Lukkede biografer og højskoler

Coronarestriktionerne holder i øjeblikket kulturinstitutioner som tivoli, zoologiske haver, museer og biografer lukket. Det samme gælder højskoler.

Kulturlivet har været meget diskuteret den seneste tid. En stribe partier, både fra rød og blå blok, har allerede ytret, at kulturlivet står først, når der skal lempes.

Udover et lukket kulturliv gælder der lige nu regler om krav om coronapas, mundbind eller visir, når man eksempelvis besøger en restaurant eller en café.

Serveringssteder herunder restauranter og barer skal desuden lukke klokken 23 med sidste udskænkning klokken 22.

Mandagens smittetal

Der var mandag registreret 14.414 nye smittede med coronavirus. Det oplyste Statens Serum Institut.

De positive prøver var fundet blandt 133.746 PCR-prøver, hvilket giver en positivprocent på 10,78.

Antallet af indlagte lå mandag på 777 personer. Heraf ligger 74 på intensiv, mens 47 personer får hjælp til at trække vejret af en respirator.