Coronavirus

Det samlede antal smittetilfælde i Danmark runder én million

Antal indlagte falder med 23 til 754.

22.396 personer er det seneste døgn konstateret smittet med coronavirus, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Dermed runder Danmark mere end 1.000.000 bekræftede smittetilfælde i alt.

Præcis 1.006.295 positive PCR-tests indgår nu i SSI's opgørelse. I det tal indgår 29.015 reinfektioner.

Dagens smittede er fundet blandt 184.204 PCR-prøver. Det giver en positivprocent på 12,16, hvilket er en stigning i forhold til gårsdagens tal på 10,78.

Fald i antal indlagte

Antal indlagte falder med 23 til 754. Heraf ligger 73 personer på intensiv, mens 46 får hjælp til at trække vejret af en respirator.

Og det relativt høje smittetal - kombineret med antallet af indlagte med coronavirus - er et tegn på, at der hverken bør åbnes yderligere op for samfundet eller lempes på de nuværende restriktioner.

Det mener Åse Bengård Andersen, som er ledende overlæge ved Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet.

- Jeg kunne godt tænke mig, at vi ventede, til der i flere dage havde været faldende smittetal og færre indlagte, før samfundet blev genåbnet, siger hun til Ritzau.

De høje smittetal betyder ifølge overlægen også, at mange blandt sundhedspersonalet på hospitalerne er smittet. En ting, der også bør huskes, når man ser på det høje antal indlagte, lyder det.

- Når personer i sundhedsvæsnet bliver smittet, gør det meget almindelig drift vanskelig, da der ikke er så mange muligheder for hjemmearbejde på et hospital, siger hun.

Åse Bengård Andersen fortæller, at man både på hendes afdeling og på andre afdelinger i Region Hovedstaden mærker et pres.

Det er dog ikke alle, der er indlagt på grund af coronavirus. Nogle er indlagt med andre diagnoser, men samtidig smittet med virussen.

SSI har anslået, at omkring hver fjerde coronasmittede patient i december var indlagt af andre årsager.

14 smittede er døde det seneste døgn.

Tirsdag meddelte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter, at kontakttallet er beregnet til 1,0.

- Vi har en stabil epidemi, og vores samfundssmitte er ikke fulgt af samme stigning i indlæggelser, heller ikke på intensiv, skriver sundhedsministeren.

I sidste uge var kontakttallet beregnet til 0,9.

Møde om coronasituation

De nye tal kommer på en dag, hvor landets sundhedsordførere ifølge TV 2s oplysninger er blevet indkaldt til møde om coronasituationen.

Mødet bliver afholdt i Sundhedsministeriet onsdag klokken 11.

Her er det forventningen, at man på baggrund af nye indstillinger fra Epidemikommissionen vil drøfte, hvad der skal ske med de restriktioner, som lige nu står til at udløbe sidst på ugen.