Samfund

Dømt pædofil påvirker hele lokalområdet - nu tager fodboldklubben særlige forholdsregler

Flere forældre er bekymrede for, at deres børn skal møde kendt krænker.

I weekenden fortalte TV 2 om en dømt pædofil, der igen og igen har kontaktet både sit offer og andre drenge i den sjællandske landsby Hejninge vest for Slagelse.

Situationen skaber voldsom utryghed i det lille samfund, og overalt i lokalområdet finder folk det nødvendigt at tage sine forholdsregler. Eksempelvis i den lokale fodboldklub.

- Der er nok ikke nogen forældre, som ikke er lidt bekymrede over, at der render sådan en mand rundt, fortæller Anja Borroe Aage, der er kontorassistent i B73 Slagelse.

Hun er blevet kontaktet af både forældre, der har set en mand luske rundt ved omklædningsrummene, og af spillere, der har set en mand cykle rundt om banerne.

Om det er den 60-årige krænker, kan hun ikke vide. Men i den nuværende situation, tager klubben ingen chancer.

- Vi håber, han holder sig væk, for det skulle gerne være trygt at spille fodbold, men derfor skal vi stadigvæk være opmærksomme, siger Anja Borroe Aage.

Ingen må gå alene

Klubben har tidligere delt et generelt opslag om manden på Facebook. Det var for at gøre opmærksom på, at han var ”på rundtur igen”.

Denne gang har klubben ikke meldt noget bredt ud, da man ikke vil bidrage til unødig bekymring. Men Anja Borroe Aage har orienteret alle trænere og ledere om, at de skal tage ekstra hensyn i denne tid.

- Lige nu er det mørkt, derfor har vi stor fokus på, at der ikke er nogen, der står alene og venter på at blive hentet, og at der ikke er nogen, der går alene op til klubhuset eller ned på banerne, siger hun.

Manden har et polititilhold mod sit tidligere offer og to andre mindreårige drenge, men det har ikke forhindret ham i at tage kontakt til dem og andre børn. Blandt andet skriver han til dem på sociale medier og kontakter dem på vej hjem fra skole.

Han har også vist sig på skolens område, og derfor er forældrene meget bekymrede for deres børn.

- Jeg synes, det er rigtig skræmmende. Jeg har selv børn, der lige er startet her for et par dage siden og selv skal gå hjem fra skole, siger Diana Rasmussen, der er HF-studerende.

Af samme grund har Maria Lagedfoged Andersen, der arbejder som pædagog, forberedt sin niårige søn på et eventuelt møde med manden.

Hun har vist ham et billede af manden og sagt, at han skal gå sin vej og finde en voksen, hvis han bliver opsøgt af manden.

- Lige pludselig var han meget tæt på, han stod ude i buskene ude på skolen, så jeg følte, det var nødvendigt at sige til ham: ”Det er ham her, du skal gå væk fra, hvis han nærmer sig”, fortæller Maria Lagedfoged Andersen.

Forargelse på Christiansborg

Sagen har også vakt forargelse på Christiansborg, hvor flere partier efter TV 2s dækning kræver handling.

Flere efterspørger en særlig groomingparagraf, som skal gøre det muligt at straffe voksne for at opbygge en relation til et barn med det formål at begå seksuelle overgreb.

Justitsminister Nick Hækkerup har også reageret på sagen.

- Det er en forfærdelig situation. Der skal ikke meget til at sætte sig ind i den utryghed og frustration, det må give anledning til, siger han til TV 2.

Han sammenligner dog ønsket om en ny paragraf med at ”sparke en åben dør ind”. For regeringen har allerede taget initiativ til at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal se på, hvordan sådan en paragraf skal se ud, påpeger han.

Den arbejdsgruppe blev nedsat i maj 2021. Men selvom det ifølge SF’s retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, haster, kan ministeren ikke svare på, hvornår arbejdet kan resultere i ny lovgivning.

- Jeg ville hellere gøre det i går end i morgen, men arbejdet skal også være ordentligt. Der er en række forskellige hensyn, som gør det lidt komplekst. Det kan man godt irritere sig over, men det er det, der skal sikre, at den også virker, når den kommer, siger Nick Hækkerup.