Samfund

Højeste antal nye indlagte med covid-19 til dato

Det samlede antal indlagte nærmer sig 800. Men ifølge SSI er godt en fjerdedel ikke indlagt på grund af covid-19.

Der er det seneste døgn konstateret 25.073 smittede med covid-19 i Danmark, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). Det er det højeste daglige antal smittede, der er registreret på et døgn.

Tallet skal dog ses i lyset af, at der i går manglede svar på cirka 60.000 prøvesvar, som først indgår i tallene i dag, hvorfor tallene er overestimerede.

De smittede er fundet på baggrund af 188.110 PCR-prøver. Det giver den hidtil højest målte positivprocent på 13,33.

Der er registreret 229 nye indlæggelser med covid-19. Det er det højeste antal nogensinde.

Næsten 800 indlagte

Det samlede antal indlagte stiger med 24, så der i alt er 794 indlagte. Heraf er 77 indlagt på intensiv og 47 er tilkoblet en respirator.

Antallet af indlæggelser er dog ikke repræsentativt for, hvor mange der er indlagt på grund af covid-19.

På et pressemøde torsdag 30. december oplyste SSI, at omkring 26 procent af de indlagte med covid-19 er indlagt på baggrund af andre årsager end covid.

Der er registreret yderligere 15 dødsfald det seneste døgn. Samlet set er 3307 personer afgået ved døden, efter at de tidligere har fået påvist covid-19.

Professor i immunologi på Københavns Universitet Jan Pravsgaard Christensen forventer, at de mange nyindlæggelser vil resultere i et større pres på intensivafdelingerne, selvom Omikron ser ud til at give mildere sygdomsforløb.

- Jeg er bange for, at vi fortsat kan se en stigning i antallet af intensive indlæggelser, selvom den er fladet ud på det seneste, siger Jans Pravsgaard til TV 2 med henvisning til, at antallet af indlagte på intensiv ikke er steget mærkbart de seneste dage.

- Et så stort tal som 229 antyder også, at man skal passe på med at løfte restriktionerne lige nu, da det er dem de ansatte skal være med til at tage sig af, også selvom de ikke er indlagt på grund af covid-19.

Usikkert kontakttal falder

Tidligere tirsdag kunne sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortælle, at kontakttallet falder til 0,9, men at tallet samtidig er behæftet med store usikkerheder på grund af svingende testmønstre i juleferien.

Et kontakttal på 0,9 betyder, at epidemien er aftagende ved, at 10 smittede giver smitten videre til 9 andre.