Samfund

Joy Mogensen har født en søn

Den tidligere kulturminister fik en søn 17. december sidste år.

Tidligere kulturminister Joy Mogensen (S) har født en søn. Det skriver hun i et opslag på Facebook. Hun takker i opslaget personale på afdelinger på både Herlev Hospital og Roskilde Hospital efter fødslen.

- Takket være jeres kompetence kunne jeg 17. december for første gang holde min skønne søn, Markus Flemming Mogensen, og kan jeg i dag holde det bedste nytår nogensinde med en glad og sund baby i trivsel, skriver hun fredag.

I sin Facebook-opdatering skriver Joy Mogensen også, at hun føler sig "lyksalig".

- At jeg endte med at turde dette, skyldes et utal af gode mennesker, som jeg har mødt på min vej. I er for mange til at nævne jer alle, men lad mig bare sige, at menneskeheden er bedre end sit rygte, og jeg er dybt taknemmelig for at leve i et af de mest rummelige og medmenneskelige samfund på kloden, skriver den tidligere kulturminister.

Joy Mogensen forlod posten som kultur- og kirkeminister i august sidste år, og hun meddelte samtidig, at hun ikke stiller op til næste valg til Folketinget.

Mistede datter

Hun blev hentet ind som kultur- og kirkeminister efter folketingsvalget i 2019, da hun var borgmester i Roskilde Kommune.

Hun mistede i oktober samme år sin datter, der var død ved fødslen. Hun gik derfor på orlov.

Siden vendte hun tilbage til posten, som ministerkollegerne Rasmus Prehn (S) og Benny Engelbrecht (S) havde varetaget imens.