Tydeligt at vi ikke bliver ligesĂĄ syge, siger professor om nye smittetal

For anden dag i træk er flere end 170 blevet indlagt med covid-19.

Der er det seneste døgn konstateret 21.403 smittede med covid-19 i Danmark, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). Det er det næsthøjeste, der er konstateret under epidemien. Det samlede antal indlagte falder med ti, så der i alt er 665 indlagt.

Der er registreret ni coronarelaterede dødsfald. Det vides ikke, om de var indlagte, og om det derfor har påvirket indlæggelsestallet.

Der er 178 nye indlæggelser det seneste døgn, hvilket er det højeste antal siden 28. december 2020 - for over et år siden. Det lægger sig op ad tallet fra onsdag, hvor der blev registreret 173 nyindlæggelser.

På et pressemøde onsdag sagde faglig direktør for Statens Serum Institut (SSI) Tyra Grove Krause, at cirka 26 procent af de nuværende indlagte med covid-19 er indlagt af andre grunde.

De 21.403 positive prøver er fundet blandt 205.153 PCR-prøver, hvilket giver en positivprocent på 10,43. Det er en anelse lavere end de seneste dage, hvor positivprocenten har været over 12.

Bedre sted end sidste ĂĄr

- Sammenligner man dagens smitte- og indlæggelsestal med samme periode sidste år, er det tydeligt, at vi ikke længere bliver lige så syge af coronasmitten. Det er naturligvis også takket være vaccinerne.

Det siger Eskild Petersen, der er professor i infektionssygdomme ved Klinisk Institut pĂĄ Aarhus Universitet, om dagens coronatal til Ritzau.

Af de 665 indlagte er 75 personer indlagt pĂĄ intensivafdeling, heraf er 50 tilkoblet en respirator.