Coronavirus

30 personer smittet efter julekoncert

Kirken og koret havde ellers taget flere forholdsregler, skåret ned i antallet af gæster og tjekket coronapas i døren.

Det var ikke kun julestemning, der blev spredt, da Aalborg Gospel Choir i starten af december afholdt julekoncerter i Bethaniakirken i Aalborg.

Kort tid efter koncerten meldte én fra publikum ind, at personen var testet positiv for coronavirus. Herefter begyndte flere positive tests at dukke op – især blandt korets medlemmer.

Det skriver Nordjyske.

- Man kunne se på den interne Facebook-gruppe, at flere og flere fra koret fik konstateret corona, og vi skyndte os jo alle sammen at få taget test, når de, der stod ved siden af, blev testet positiv, fortæller Eva Bach Christiansen, som selv synger i koret, til mediet.

Omkring 30 personer smittet

Julekoncerten var et af tre arrangementer i Bethaniakirken mellem 5. og 7. december.

Kirken og koret havde ellers taget flere forholdsregler, skåret ned i antallet af gæster og tjekket coronapas i døren.

Alligevel endte omkring 30 personer med at blive smittet efter koncerterne. Det oplyser Jan Nielsen, som er coronaansvarlig i Aalborg Kommune, til Nordjyske.

Det er endnu uvist, om personerne er smittet med den nye Omikron-variant.

Julekoncerten var dog langt fra den eneste, hvor der blev konstateret smitteudbrud omkring starten af december.

Blandt andet er der konstateret flere tilfælde ved koncerten med DJ Martin Jensen i Aalborg Kongres- og Kultur Center og en koncert med bandet Jung i København.

Forventer op til 45.000 smittede juleaften

Mandag lød det daglige antal smittede på 10.439 personer.

Det svarer til en positivprocent på lige under 5. Men fordi mange danskere tager PCR-test, selvom de kunne klare sig med en lyntest, kan tallet i virkeligheden være meget større, advarer flere eksperter.

Statens Serum Institut (SSI) forventer, at antallet af smittede juleaften vil spænde fra 9000 og op til 45.000 personer.

Indtil videre ser det værst ud omkring hovedstaden.

Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune er mandag de eneste i landet med en incidens over 2000 smittede for hver 100.000 indbyggere.

Til sammenligning har hele Fyn og det meste af Jylland har en incidens under 1000.