Samfund

Nu kan du vågne op få centimeter fra en tiger i Danmark

Knuthenborg Safariparks tigerskov er den største i hele Europa.

Det er ikke hver dag, at man får mulighed for at vågne op i en hytte midt ude i en skov med en tiger lige uden for vinduet.

Men det kan man snart i Knuthenborg Safaripark, som i foråret 2022 vil tilbyde overnatninger i deres tigerskov.

- Vi vil gerne give vores gæster en oplevelse helt tæt på dyrene. Vi vil vise dem, at vi følger dyrenes liv så naturligt og uforstyrret som muligt, siger Anita Holm, som er driftschef for dyreafdelingen i Knuthenborg Safaripark.

- Alt foregår på dyrenes præmisser

At sove kun med et panoramavindue mellem dig og en tiger kan lyde foruroligende, men Anita Holm forsikrer, at sikkerheden er i top.

- Sikkerhed er i fokus, og nogle af de bedste har godkendt anlægget. Vi har alarmer og passer godt på vores gæster, fortæller hun til TV 2.

Hun tilføjer, at Knuthenborg Safaripark ikke kan garantere, at man når at se en tiger under sit ophold.

- Alt foregår på dyrenes præmisser. Tigerne går meget alene, og når vi fodrer dem hvilket vi gør tre gange om ugen kan de sove en halv til en hel dag.

Allerede nu er det muligt at købe billetter på parkens hjemmeside, så man kan besøge tigerskoven med en størrelse på seks hektar.

Findes også i Storbritannien

Udover at sove i en hytte omringet af tigre er det også muligt at bestille overnatning hos elefanter, ulve, aber og savannedyr som eksempelvis giraffer og næsehorn.

I øjeblikket er Knuthenborg Safaripark ved at bygge hytter i tigerskoven, og når det er slut, har parken 52 hytter i alt.

På nuværende tidspunkt er der ikke udsigt til, at der bliver bygget flere hytter, men næste år vil et nyt projekt højst sandsynligt finde sted i abeanlægget.

Hvad det næste projekt bliver er for tidligt at sige, lyder det fra Anita Holm.

Ifølge Knuthenborg Safaripark er der kun et andet sted i Europa, som også tilbyder overnatning hos tigre, og det er Port Lympne-reservatet i Storbritannien.