Journalist ville stoppe koranafbrænding - blev slået foran Rigsretten

Håndgemæng mellem demonstranter og en journalist førte til tumult, da dommen over Inger Støjberg var faldet.

Der var blod ned af ansigtet og ophedet stemning på begge sider af frontlinjen, da journalist Knud Meldgaard mandag kom i klammeri foran Rigsretten med en flok demonstranter og Støjberg-sympatisører.

Den korporligt forulempede var Knud Meldgaard selv, som fik en mindre skramme på sin ene kind og en hovedpine med fra pladsen foran Eigtveds Pakhus.

I et interview med fagbladet Journalisten fortæller Knud Meldgaard, at han forløb sig overfor den lovligt anmeldte demonstration, hvor en deltager gik i gang med at brænde koranen af.

- Jeg tænker, at det gør de kraftedme ikke. Men så sætter de sgu ild til en koran i et alufad, man har haft lørdagskylling i, fortæller han til fagbladet.

Scenen blev vist i transmissionen på TV 2 News, der sendte live foran Rigsretten. Se klippet i toppen af artiklen.

Brød igennem politiafspærring

Her kunne man se, at politiet førte Knud Meldgaard væk fra stedet.

Ifølge Knud Meldgaard brød han igennem politiafspærringen, fordi der blev hældt noget ud over bogen.

- De har fået lov til at brænde en koran af. Det vil jeg ikke finde mig i. Om det er en koran, bibel eller pavens samlede skrifter, har det intet med ytringsfrihed at gøre, siger han.

Knud Meldgaard er under coronapandemien blevet kendt i den større offentlighed som en velklædt ældre herre på myndighedernes tilbagevendende pressemøder.

Den garvede journalist er i det daglige redaktør for nichemedier med navne som Transeuropamagasinet og Omnibus.

Den 76-årige reporter peger selv på, at han formelt er på kant med loven, når han vil at bryde ind i en lovligt anmeldt demonstration.

Efter optrinnet afviste Knud Meldgaard efter eget udsagn at tage på skadestuen og gik i stedet på en beværtning for at dulme oplevelsen med en øl.

TV 2 har mandag aften været i kontakt med Københavns Politi om optrinnet. Her oplyser vagtchefen, at ingen er blevet sigtet, men at man har noteret en såkaldt hændelse.