Michael Dyrby stopper pĂĄ B.T. og sender besked til kritikere

Efter en tid med uro oplyser Michael Dyrby, at han forlader posten som ansvarshavende chefredaktør på B.T.

Michael Dyrby forlader posten som ansvarshavende chefredaktør på B.T.. Det skriver han i en pressemeddelelse på Berlingske Media.

- Jeg har ikke levet op til den standard, som vi normalt forlanger af andre kilder. Det går ikke, for det svækker hele grundlaget for journalisternes daglige virke. Ikke bare på B.T. - men i hele Berlingske Media, skriver Michael Dyrby.

Dyrby har i den seneste tid været i offentlighedens søgelys, efter dokumentaren 'MeToo: Sexisme Bag Skærmen' fortalte om krænkelser og sexisme på TV 2 i tiden, hvor han var nyhedsdirektør på TV 2.

Debatten er vigtig, og selvom alle udtrykker, at de ønsker en debat om kulturen, har raseriet taget over

Michael Dyrby, fratrædende chefredaktør på B.T.

Tog fri efter dokumentar

Michael Dyrby bliver ikke nævnt ved navn i dokumentaren, men optræder alligevel med en skriftlig kommentar.

Den kommentar faldt kommunikationsrådgiver Anna Thygesen, der optræder i dokumentaren, for brystet.

Efterfølgende satte hun navn på Michael Dyrby som den TV 2-chef, der ifølge Thygesen var kommet med en sexistisk bemærkning til hende i 2007, hvor de begge var ansat på TV 2.

Der er ikke andre, der har fældet ham. Han har fældet sig selv

Anna Thygesen, medvirkende i 'MeToo: Sexisme Bag Skærmen'

Dyrby afviste anklagen, og kort efter tog han fri fra arbejdet pĂĄ B.T.

Koncernchef på Berlingske Media Anders Krab Johansen forklarede efterfølgende, at han havde tillid til Michael Dyrby som chefredaktør på B.T.

Erkender krænkelser

Efter en periode med tavshed erkendte Michael Dyrby i denne uge, at han havde krænket og haft "upassende forhold" i sin tid som chef på TV 2. I fredagens klumme kommer han også ind på, at han har "forsøgt at bekende min fortid på TV 2".

- Det er ikke blevet godt modtaget. Nærmest mistroisk. Debatten er vigtig, og selvom alle udtrykker, at de ønsker en debat om kulturen, har raseriet taget over. Der er ikke plads til bekendelse, eftertanke og tilgivelse. Godstoget ruller på de udlagte skinner med stærke holdninger. Der er ikke plads til nuancer. Det er sort/hvidt. Du er god eller dårlig, skriver Michael Dyrby.

Michael har konkluderet, at det ikke kan fungere, og det har jeg respekt for

Anders Krab Johansen, koncernchef pĂĄ Berlingske Media

Anna Thygesen, der altså satte navn på Dyrby efter dokumentaren, køber ikke den forklaring.

- Vi skal videre i de her Metoo-tider, og der er plads til nuancer. Men som øverste leder er man nødt til at tage ansvar for egne handlinger. Og hvis man ikke vil tage det ansvar, bliver det sort/hvidt. Der er ikke andre, der har fældet ham. Han har fældet sig selv, siger hun til TV 2.

Michael Dyrby runder klummen af med at skrive, at han forlader B.T. med "en stolt fornemmelse".

Koncernchef har stadig tillid til Dyrby

Koncernchef Anders Krab Johansen udtrykker fortsat sin støtte til Michael Dyrby, som han havde håbet kunnet vende tilbage på posten som ansvarshavende chefredaktør.

- Men Michael har konkluderet, at det ikke kan fungere, og det har jeg respekt for. Det har utvivlsomt været en svær beslutning, siger han i en pressemeddelelse.

Jonas Kuld Rathje er konstitueret som ansvarshavende chefredaktør. Han sidder i forvejen i som chefredaktør på mediet.

TV 2 forsøger at få en kommentar fra Michael Dyrby, koncernchef Anders Krab Johansen og tillidsmand på B.T. Rasmus Skat Andersen.