Coronavirus

Lange køer til testcentre over hele landet

Flere steder i landet er der ventetider på over en time, og poderne arbejder på højtryk for at imødekomme det stigende pres. 

Borgere over hele landet valfarter i øjeblikket til coronatestcentre, og det skaber lange køer.

I Region Hovedstaden, hvor udbyderen Copenhagen Medical tilbyder kviktests til borgerne, er der en estimeret ventetid på over 60 minutter ved 5 forskellige testcentre i det centrale København.

- Der er et massivt pres på flere af vores lokationer. Fredag er generelt en særlig travl dag, men derfor ser vi stadig længere ventetid end normalt, siger Trine Baadsgaard, der er pressemedarbejder hos Copenhagen Medical.

Det er ikke kun i København, at man risikerer at skulle stå i kø i hele og halve timer.

Flere steder i landet arbejder poderne på højtryk for at imødekomme et stigende pres.

Hos Falck Healthcare oplever man således lang ventetid ved flere testcentre i Jylland.

- I både Aalborg og Aarhus har vi ventetider på op mod 45 minutter, lyder det fra pressechef Alice Klitholm Buch.

Krav om 111.000 tests

I de kommende 14 dage skal Copenhagen Medical, som opererer i Region Hovedstaden, hæve kapaciteten i antallet af daglige tests fra 74.000 til 111.000. Det sker på foranledning af Region Hovedstaden.

For at imødekomme kravet er Copenhagen Medical i gang med at rekruttere nye medarbejdere.

- Fra 5. til 12. december afholder vi lige over 1000 samtaler, og vi ansætter og uddanner i samme periode forventeligt 550 nye podere, siger Trine Baadsgaard.

Hun opfordrer samtidig borgerne i Region Hovedstaden til at orientere sig på hjemmesiden for at finde teststederne med kortest ventetid.

- Generelt kan man sige, at vi har en spidsbelastning torsdag og fredag og specifikt om morgenen og aftenen, siger hun.

Nye testcentre i flere af landets store byer

Falck Healthcare, som opererer i de resterende regioner med undtagelse af Region Syddanmark, arbejder løbende på at imødekomme efterspørgslen på coronatests.

Pressechef Alice Klitholm Buch slår fast, at det er regionerne, der definerer kapaciteten, men at der er fuld gang i udvidelsen af kapaciteten i flere af de byer, Falck Healthcare leverer for.

- I Aarhus åbner vi to nye centre i næste uge, mens vi i Aalborg udvider et par af de eksisterende, samtidig med at vi åbner yderligere et center, siger hun.

Alice Klitholm Buch anbefaler borgerne at orientere sig på Falcks hjemmeside for at finde teststedet med den korteste ventetid.

Hun oplyser samtidig, at regeringens varslede restriktioner også kan spille ind på det øgede pres på testcentrene.

Nye restriktioner efter stigende smitte

Fredag træder en række nye restriktioner i kraft.

Således skal danskerne fra i dag igen vænne sig til mere omfattende brug af mundbind samt et lukket by- og natteliv fra midnat.

Restriktionerne blev præsenteret på onsdagens pressemøde i Statsministeriet, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) fastslog behovet for yderligere tiltag i kampen om at nedbringe den stigende smitte med coronavirus.

En del af de restriktioner træder i kraft fredag klokken 16.00, mens yderligere følger i den kommende uge.