Coronavirus

Regeringen opfordrer til at aflyse firmajulefrokoster

På grund af høje smittetal bør firmajulefrokoster aflyses, siger Mette Frederiksen.

Danskerne skal skrue ned for julefrokoster og sociale arrangementer op mod jul.

Sådan lyder budskabet fra statsminister Mette Frederiksen (S) på pressemødet onsdag om nye coronarestriktioner.

Her lægger regeringen med opbakning fra partier i Folketinget op til at begrænse aktiviteten i samfundet. Det gælder også sociale arrangementer som julefrokoster.

- Der opfordres kraftigt til, at virksomheder dropper større arrangementer og julefrokoster. Derudover opfordres medarbejdere til at arbejde hjemmefra. Jeg ved, det er et uvelkomment gensyn med hjemmearbejdspladsen for mange, men lige nu vurderes det at være nødvendigt, siger Mette Frederiksen.

Og der er opbakning til den udmelding fra direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

- Jeg vil gerne sende en kraftig opfordring til, at både offentlige og private virksomheder aflyser større sociale arrangementer og julefrokoster. Det er ærgerligt, men det er det rigtige at gøre, siger han på pressemødet.

Han siger desuden, at han også selv efter pressemødet skal informere sine medarbejdere om, at der for andet år i træk ikke bliver nogen julefrokost i Sundhedsstyrelsen.

Private arrangementer er ok

Opfordringen til at aflyse julefrokoster gælder dog kun virksomheder og ikke private.

Men Søren Brostrøm opfordrede til, at man stadig følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger for smitteforebyggelse - og øverst på den liste, står der vacciner.

- Alle til festlige lejligheder bør være vaccineret, og man kan eventuelt også tage en selvtest inden, så man er ekstra sikker.

- Og så må man sige til gæster, at de skal blive hjemme, hvis de er syge og hoster, siger han.