Krænkelser på arbejdet

Michael Dyrby erkender krænkelser og upassende forhold på TV 2

Michael Dyrby fortæller, at han i sin tid som chef på TV 2 har haft upassende forhold og overskredet grænser.

Ansvarshavende chefredaktør på B.T., Michael Dyrby, står nu frem, efter han kom i vælten efter dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen', der dykker ned i sexisme og krænkelser på TV 2.

I dokumentaren bliver Michael Dyrby, der er tidligere nyhedschef og nyhedsdirektør på TV 2, ikke nævnt med navn. Men efterfølgende satte kommunikationsrådgiver Anna Thygesen navn på Dyrby som den TV 2-chef, der ifølge Thygesen var kommet med en sexistisk bemærkning til hende i 2007, hvor de begge var ansat på TV 2.

Michael Dyrby afviser fortsat den konkrete anklage, men i et interview med Berlingske erkender han nu, at han har krænket i sin tid som chef på TV 2.

- Har jeg krænket nogen? Altså, i og med jeg er en del af dokumentaren, og de kvinder, som fortæller om deres oplevelser jo helt tydeligt føler sig krænkede, så er det klart, at jeg har krænket nogen. Det er vanvittigt, og det undskylder jeg virkelig for, siger han til Berlingske.

Han forklarer, at han ikke var bevidst nok om den skævhed i magtforholdet, der var mellem ansatte og ham som chef, og at han har overskredet grænser og udvist dårlig dømmekraft.

- Jeg må erkende, at jeg har haft upassende forhold på TV 2. Jeg var chefen og havde magten og dermed også ledelsesansvaret, men det tog jeg jo ikke på mig. Og det må jeg bare undskylde så meget, jeg kan, for, siger Michael Dyrby til Berlingske.

Over for Berlingske afviser han at gå ind i konkrete sager.

Afviser interview

Michael Dyrby tog fri fra arbejde i kølvandet af dokumentaren, men til Berlingske fortæller han, at han vender tilbage til arbejdet onsdag.

I samme interview siger Michael Dyrby, at han agter at stille op til interview andre steder. Over for TV 2 afviser han dog at udtale sig.

- Nej, tak, skriver han i en sms.

Du er i artiklen (Berlingskes, red.) citeret for at ville stille op til interviews i andre medier. Hvordan hænger det sammen?

- Hænger fint sammen. Jeg bestemmer selv, hvem jeg taler med, lyder det fra Michael Dyrby.

Fortsætter som chefredaktør

I et andet interview med Berlingske fortæller koncernchef for Berlingske Media, Anders Krab-Johansen, hvor B.T. hører under, at Michael Dyrby kan fortsætte som chefredaktør på avisen.

Anders Krab-Johansen mener, at det er "godt og vigtigt", at Michael Dyrby kommer med en "tydelig og fuldstændig undskyldning" til kvinderne i dokumentaren - og at han stadig har tillid til Dyrby.

- Michael Dyrby har under hele sin ansættelse som chefredaktør på B.T. opført sig ordentligt, og vi har haft en alvorlig samtale, og han kender mine synspunkter og mine forventninger, og derfor fortsætter samarbejdet, siger Anders Krab-Johansen til Berlingske.

Det er godt, at Michael Dyrby står frem og vedkender sig sit ansvar. Det mener TV 2's nyhedsdirektør, Ulla Pors.

- Jeg har selv en stor vrede over at have været kvindelig chef under en mand, som har misbrugt sin magt overfor andre kvinder. Det er frygteligt, siger hun i et skriftligt svar.

- Ingen skal opleve det her på TV 2 igen, tilføjer Ulla Pors.

TV 2 arbejder på et interview med Anders Krab-Johansen og med tillidsrepræsentant på B.T., Rasmus Skat Andersen.