Krænkelser på arbejdet

Dyrbys adfærd blev taget op af TV 2-direktør: – Det var jo mega pinligt

Tidligere administrerende direktør på TV 2 Merete Eldrup tog Michael Dyrbys adfærd op med ham efter medarbejderundersøgelse, siger hun.

I et interview med Berlingske står ansvarshavende chefredaktør på B.T., Michael Dyrby, nu frem, efter han kom i vælten efter dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen', der dykker ned i sexisme og krænkelser på TV 2.

Her erkender den tidligere nyhedsdirektør på TV 2, at han har krænket folk og haft upassende forhold på TV 2. Arbejdet med dokumentaren har været i gang i et år, men det er først nu, at han er nået til den erkendelse, siger han.

Jeg var virkelig pinlig over, at de andre direktionsmedlemmer skulle sidde og læse det

Michael Dyrby

Michael Dyrby siger dog til Berlingske, at han burde have været opmærksom på det, og at der var advarsler undervejs. Heriblandt de årlige medarbejdertilfredshedsundersøgelser, hvor alle afdelinger på TV 2 medvirker. En undersøgelse, som hele direktionen, som Michael Dyrby selv var en del af, får indsigt i. Et år fik Dyrby kritik for sin opførsel i denne MTU.

- Der var nogle medarbejdere, der havde skrevet kommentarer om, at de syntes, min opførsel var grænseoverskridende og upassende. Og det var jo mega pinligt, og jeg var virkelig pinlig over, at de andre direktionsmedlemmer skulle sidde og læse det, siger Michael Dyrby til Berlingske.

Han tilføjer dog:

- Men jeg må også sige, at så kiggede jeg på de andre ratings, og jeg ratede ret højt som chef, og så tænkte jeg: Det må jo gå væk, allerede der fornægtede jeg. Jeg så det ikke.

Adfærd blev taget op

Det var dog ikke kun i medarbejderundersøgelsen, at Michael Dyrby blev gjort opmærksom på, at hans adfærd ikke var passende.

For i kølvandet på undersøgelsen tog også Merete Eldrup, der var administrerende direktør for TV 2 fra 2007 til 2019, fat i ham.

TV 2 har spurgt Merete Eldrup, om der nogensinde har ligget en mundtlig eller skriftlig klage over en mandlig chefs opførsel på hendes bord. Og det afviser hun i et skriftligt svar.

- Nej, men der var et år, hvor der i MTU'en (trivselsundersøgelsen, red.) var nogle klare hentydninger til en adfærd, der ikke var i orden hos en leder på Nyhederne. De hentydninger fulgte jeg op på og tog det op med vedkommende leder, svarede Merete Eldrup i et skriftligt svar.

Merete Eldrup bekræfter over for TV 2, at den pågældende leder var Michael Dyrby,

TV 2 ville gerne have lavet et interview med Merete Eldrup og blandt andet spurgt indtil, hvorfor der ikke blev gjort mere ved sagen, da hun fulgte op på det, men hun oplyser, at hun ikke yderligere kommentarer til sagen.

Foruden trivselsundersøgelsen og den tidligere direktør gjorde også en af TV 2's tillidsrepræsentanter Michael Dyrby opmærksom på, at der var problemer med hans adfærd.

- På et andet tidspunkt kom en tillidsmand til mig og sagde, at folk talte om mig, og det var ikke så godt, og der fik jeg et chok. Jeg troede ikke, det var sådan, siger Michael Dyrby til Berlingske.

Ingen kommentarer

Michael Dyrby har ikke ønsket at stille op til et uddybende interview med TV 2.

Til Berlingske fortæller han ellers, at han gerne vil stille op til interview i andre medier.

- Nej, tak, skriver han i en sms til TV 2.

Du er i artiklen (Berlingskes, red.) citeret for at ville stille op til interviews i andre medier. Hvordan hænger det sammen?

- Hænger fint sammen. Jeg bestemmer selv, hvem jeg taler med, lyder det fra Michael Dyrby.