Coronavirus

Mette F. beklager – shoppede uden mundbind i går

I en opdatering på Facebook beklager statsministeren hændelsen, som hun kalder "en forglemmelse".

Statsminister Mette Frederiksen beklager på Facebook, at hun "glemte at bære mundbind" under en shoppetur fredag i København.

En video, som Ekstra Bladet har udgivet, viser billeder af Mette Frederiksen optaget om eftermiddagen 3. december, hvor hun står i en tøjbutik i indre København uden mundbind.

I opslaget på Facebook skriver Mette Frederiksen:

"Jeg glemte i går at bære mundbind, da jeg var i en butik i indre København. Det var ganske enkelt en forglemmelse, efter de nye regler er indført. Øv. Er blevet opmærksom på det, fordi en borger har filmet det. Jeg ved jo godt, at det kan ske for os alle sammen. Bare helst ikke for mig. Så jeg beklager selvfølgelig og vil endnu engang takke alle for alt det, vi alle sammen gør for at holde smitten nede."

Mandag 29. november trådte en række nye coronarestriktioner i kraft heriblandt kravet om at iføre sig mundbind i både detailhandlen og i offentlig transport.

Ikke første gang restriktionerne ikke er blevet overholdt

Statsministeren er ikke den første myndighedsperson, der er blevet taget i at overse coronarestriktionerne.

I november 2020 blev direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, fotograferet uden mundbind i et DSB-tog.

Dengang lød forklaringen fra Sundhedsstyrelsen i et skrifteligt svar:

"Søren Brostrøm husker godt episoden. Det er rigtigt, at han kortvarigt havde taget mundbindet af for at drikke en slurk kaffe og glemt at tage det på igen. Kort tid efter kom togkontrolløren heldigvis forbi og mindede ham om at have mundbindet på, som han selvfølgelig tog på igen."