Samfund

Ægtepar måtte overnatte i Ikea, og de ville gerne gøre det igen

Varehuschefen i Ikea Aalborg har "aldrig oplevet noget lignende" i sine 16 år i huset.

For 75-årige Erik Bangsgaard er torsdag morgen startet noget anderledes end normalt.

Sammen med sin kone, Hanne Bangsgaard, er han nemlig vågnet i Ikea Aalborgs showroom, hvor de har overnattet. Voldsomt vintervejr gjorde onsdag aften, at det var umuligt for ægteparret at komme fra varehuset.

- Det har jeg godt nok aldrig prøvet før, men vi har da sovet godt i de timer, hvor vi kunne sove, siger han torsdag morgen til TV 2.

Ægteparret var dog ikke alene i varehuset natten over. Både deres vennepar, 2 andre kunder og 21 Ikea-medarbejdere endte med at indtage sengene i varehusets showroom.

En juletur med en ukendt slutning

Erik og Hanne Bangsgaards plan var egentlig at tage en hurtig onsdagstur til Ikea for at hygge med venneparret over varehusets julemenu.

Der var helt frit valg mellem alle sengene

Erik Bangsgaard

Men turen tog en uventet drejning. Allerede på vej til Ikea i Aalborg kunne ægteparret og deres venner se, at vejret viste sig fra sin mest vinterlige side med sne og glatte veje.

Og før de var færdige med julemenuen, stod det klart, at det ikke ville være muligt at komme derfra.

- Så kom chefen og spurgte os, om vi ikke ville blive og overnatte. Så det gjorde vi, siger Erik Bangsgaard dagen derpå.

Mens venneparret fandt en dobbeltseng i et af de indrettede udstillingsrum, fik Erik og Hanne Bangsgaard en udfoldet sovesofa.

- Der var helt frit valg mellem alle sengene, og den var da også ganske udmærket at sove i, lyder det fra Erik Bangsgaard.

Det blev dog ikke til meget søvn for ægteparret, fortæller han. For mens han og konen lå mellem Ikea-dyner, sengetøj og store puder, brændte loftslyset i varehuset for fuldt blus hele natten.

- De kunne ikke dæmpe det, så vi måtte bare prøve at sove alligevel. Det blev vel til et par timers søvn, griner han i telefonen.

Det har været lidt af en oplevelse. Det vil vi gerne prøve igen

Erik Bangsgaard

Ikke hverdagskost

Overnattende kunder er da heller ikke hverdagskost for Ikea. Faktisk har varehuschef Peter Elmose "aldrig oplevet noget lignende" i sine 16 år i gemakkerne i Nordjylland.

Men på trods af brændende lys og rodede senge er natten forløbet godt rundt om i showroomet.

- Alle havde smil på læberne, da de stod ud af sengene her til morgen, mens vi gik rundt og vækkede dem, siger han til TV 2.

Torsdag morgen er der disket op med morgenmad til både personale og kunder, fortæller Peter Elmose.

Og så er der ingen tid at spilde. For både senge og sovesofaer skal gøres klar til, at der kommer nye kunder allerede klokken 10, når varehuset på ny slår dørene op.

- Det vil vi gerne prøve igen

Både Erik og Hanne Bangsgaard og deres venner er også torsdag morgen så småt ved at gøre sig klar til at trille afsted ud på de nordjyske veje.

Når kaffen er drukket og rundstykkerne spist, skal de tilbage til deres hverdag. For dem gjorde det dog ikke noget med en uventet overnatning væk fra hjemmet.

- Vi havde ingen planer. Vi er pensionister. Så nu får vi os lige lidt morgenmad, før vi kører hjemad, siger Erik Bangsgaard.

Ægteparret er da heller ikke afskrækket fra at tage på juletur til Ikea igen - heller ikke hvis vejret skulle vise sig fra sin voldsomme side.

- Det har været lidt af en oplevelse at sove her. Det vil vi gerne prøve igen, siger han.

Biler tilbage på vejene

På grund af vejrforholdene onsdag aften frarådede Nordjyllands Politi al kørsel i landsdelen.

Men det er et andet landskab, som Erik og Hanne Bangsgaard er stået op til uden for Ikeas store vinduer.

Torsdag morgen meddeler Nordjyllands Politi, at det igen er muligt at trille afsted på vejene.

Derfor kan de overnattende Ikea-besøgende og -medarbejdere forlade varehuset efter en nats søvn under anderledes forhold.

Der er dog fortsat mange steder, hvor biler, busser og lastbiler afventer vejhjælp på grund af snemængderne.

Politiet opfordrer derfor bilister til at køre i god tid, køre efter forholdene og køre forsigtigt.