Coronavirus

Statsministeriet indkalder til pressemøde om coronasituationen

Vaccinationsindsatsen og den nye virusvariant Omikron er temaerne på aftenens coronapressemøde i Statsministeriet.

Statsministeriet indkalder til pressemøde i Spejlsalen klokken 18 om blandt andet den nye coronavariant og en styrkelse af vaccinationsindsatsen.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

- På pressemødet vil regeringen orientere om en styrkelse af vaccinationsindsatsen samt appellere til, at endnu flere tager imod tilbuddet om revaccination, lyder det.

Myndighederne vil også redegøre for den seneste status på den nye variant Omikron.

Ny smitterekord i Danmark

Udmeldingen kommer kort tid efter de nyeste tal fra Statens Serum Institut (SSI) viser, at der onsdag er konstateret det højeste antal smittetilfælde i Danmark på én dag siden pandemiens begyndelse. 5120 personer er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn.

Derudover er yderligere 101 personer blevet indlagt. Det samlede antal indlagte stiger dog kun med seks.

14 personer har mistet livet med covid-19 i løbet af de seneste 24 timer.

Tirsdag blev en person bekræftet smittet med den nye coronavariant, Omikron, efter at have været til koncert med 2000 mennesker lørdag aften i Aalborg Kongres og Kultur Center.

Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer til, at de deltagende 2000 skal testes hurtigst muligt i dag og igen fredag.

Skærpede indrejseregler

Sundhedsministeriet oplyser også onsdag eftermiddag, at der indføres krav om test i lufthavnen for passagerer på fly fra udvalgte lufthavne for at begrænse og forsinke smittespredningen af Omikron i Danmark.

I første omgang er det passagerer fra lufthavnene i Doha og Dubai, der skal testes, da de to lande har mest transit fra de berørte lande i det sydlige Afrika.

For det andet ændres kravet om isolation og test efter indrejse fra de såkaldte "røde" lande. Man skal nu lade sig teste og isolere, hvis man inden for 10 dage forud for indrejse i Danmark har været i et rødt land.