Krænkelser på arbejdet

Chefredaktør og tidligere TV 2-chef holder fri efter MeToo-dokumentar

Han er ikke hjemsendt, men holder fri efter at være kommet i fokus grundet en dokumentar om sexisme på TV 2.

Michael Dyrby, der er ansvarshavende chefredaktør på B.T. og tidligere nyhedschef og nyhedsdirektør på TV 2, holder fri.

Det bekræfter B.Ts chefredaktør Jonas Kuld Rathje overfor TV 2, mens Michael Dyrby bekræfter det i en SMS til Ritzau. Han afviser dog at være blevet hjemsendt.

Det sker i kølvandet på udgivelsen af dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen' på Discovery+, hvor 11 nuværende og tidligere kvindelige ansatte stod frem og fortalte om en sexistisk kultur på TV 2.

Dokumentaren omhandler flere TV 2-chefer, der har udvist krænkende adfærd.

Dyrby blev i dokumentaren ikke knyttet direkte til episoder, men efterfølgende satte kommunikationsrådgiver og tidligere TV 2-ansat Anna Thygesen navn på Dyrby i forbindelse med én konkret episode, der skulle have fundet sted i perioden 2002 til 2015, hvor Michael Dyrby var nyhedschef og nyhedsdirektør på TV 2.

Over for Berlingske afviser Michael Dyrby, at han skulle have udtalt sig sexistisk, som Anna Thygesen påstår, samt at det ville have været uacceptabelt, hvis det skulle have været tilfældet.

Til sit eget medie siger han dog, at han som tidligere chef bærer en del af ansvaret for den sexistiske kultur, der har været på TV 2.

Ikke hjemsendt

Oplysningen om, at Michael Dyrby holder fri, er givet til B.Ts medarbejdere på et stormøde onsdag middag. Her skal Anders Krab-Johansen, koncernchef og udgiver på Berlingske Media, have fortalt, at han har opfordret Dyrby til at holde ferie for at passe på sig selv.

Og den opfordring har Dyrby valgt at efterleve, siger Jonas Kuld Rathje til TV 2. Han understreger endvidere, at Dyrby ikke er hjemsendt, men blot holder fri.

Således har han altså stadig mulighed for og ret til at færdes på B.Ts redaktion i Pilestræde i København.

Jonas Kuld Rathje understreger, at han fortsat selv har fuld tillid til Michael Dyrby som chefredaktør på B.T.

TV 2 forsøger at få en kommentar fra koncernchef Anders Krab-Johansen og fra Michael Dyrby selv, men ingen af de to er endnu vendt tilbage på henvendelsen.

Tirsdag skrev Anders Krab-Johansen dog til fagbladet Journalisten, at han fortsat havde fuld tillid til Michael Dyrby som chefredaktør.

- Når det gælder Michael Dyrby, kan og vil jeg kun vurdere ham på hans arbejde som ansvarshavende chefredaktør for B.T. de seneste fire år. Her har han bidraget til at skabe en åben og sund kultur, skrev koncernchefen til Journalisten.

TV 2 har desuden forsøgt at få en kommentar fra tillidsmand på B.T. Rasmus Skat Andersen, men han er ikke vendt tilbage på henvendelsen.