Coronavirus

Mulig Omikron-smittet deltog i kæmpe koncert: - Der var godt gang i floor

2000 mennesker opfordres nu til test.

Den nye Omikron-variant er muligvis blevet fundet hos en person, der lørdag aften deltog i en Martin Jensen-koncert i Aalborg Kongres og Kultur Center. Personen er blevet testet positiv for coronavirus efter koncerten, og prøven skal nu undersøges for, om der er tale om Omikron.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed til TV 2.

Først lød meldingen fra Aalborg Kongres og Kultur Center ellers, at der var tale om et bekræftet tilfælde af Omikrom-varianten.

Direktør for kongrescenteret Nicolaj Holm forklarer til TV 2, at han i sin kontakt med smitteopsporing fik at vide, at der var tale om et bekræftet tilfælde af den nye variant.

Der er dog - for nu - kun tale om en mistænkt Omikron-smittet. Sagen behandles dog af smitteopsporingen som, hvis der var tale om et bekræftet tilfælde.

Alle deltagerne opfordres derfor til at tage en PCR-test både 1. december og 3. december.

De behøver dog ikke gå i selvisolation, medmindre de oplever symptomer på covid-19, lyder det videre.

Viste coronapas

Ved selve koncerten deltog omkring 1600 mennesker, mens omtrent 400 mennesker deltog i et show i et tilstødende lokale, fortæller direktør Nicolaj Holm til TV 2.

Efter Martin Jensen-koncerten havde de to selskaber dog mulighed for at deltage i et fælles arrangement, hvorfor alle 2000 er orienteret om at lade sig teste.

Ved indgangen til koncerten blev alle publikummerne bedt om at vise et gyldigt coronapas, siger Aalborg Kongres & Kultur Centers direktør til TV 2.

- Vi havde kun en indgang åben, for at vi kunne sikre os, at alle fik tjekket deres coronapas. Derudover skulle alle medarbejdere, leverandører og backstage-arbejdere også vise coronapas, siger Nicolaj Holm.

Slettet opslag

Klokken 18.30 lagde kongrescenteret et opslag på Facebook med billeder fra koncerten, hvor der stod:

"Martin Jensen & Aalborghallen var virkelig on fire i lørdags."

"Billederne taler for sig selv - en aften fyldt med konfettiregn, fællessang og et publikum, der gav den fuld gas på floor!"

I opslaget stod ikke noget om Omikron-tilfældet, og det er nu slettet.

Direktør Nicolaj Holm forklarer, at det skyldes, at opslaget var automatisk planlagt til at blive slået op på Facebook.

Da det uheldigvis faldt tidsmæssigt sammen med udmeldingen om det mulige Omikron-tilfælde, besluttede kongrescentreret at slette det igen, lyder det.

Herunder er dog et screenshot af opslaget.

Der er i alt fire tilfælde af Omikron-smittede i Danmark. Derudover er otte tilfælde af coronasmitte lige nu i mistænkt for at være Omikron-varianten.