TV 2 siger undskyld til krænkede kvinder

Undskyldningen kommer pĂĄ dagen, hvor en ny dokumentar om Metoo pĂĄ TV 2 er udkommet.

En ny dokumentar om en sexistisk tone og grænseoverskridende adfærd på TV 2 understreger, at ledelsen førhen har svigtet.

Det mener TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, og derfor siger hun nu undskyld på TV 2s vegne. Det skriver hun i en mail.

- Vi er i dag blevet bekendt med dokumentaren og med, hvilke kvinder der medvirker. Vi har erkendt og konstateret, at der er sket et stort ledelsessvigt i TV 2. Det beklager vi og undskylder for, skriver hun.

- Jeg noterer mig, at mange af kvinderne i dokumentaren stiller op til interview, fordi de vil være med til at sikre, at fremtidige generationer ikke skal opleve det, de selv har været udsat for. Tak for det. Tak for perspektivet. Og undskyld for det, I har oplevet, skriver hun videre.

Sexistisk tone og grænseoverskridende adfærd

I den nye dokumentar som bærer titlen 'Metoo: Sexisme bag skærmen' stiller 11 nuværende og tidligere ansatte på TV 2 sig frem og fortæller, hvad de har set og oplevet på egen krop.

Kvinderne beretter om en sexistisk tone og grænseoverskridende adfærd i tv-stationens nyhedsafdeling.

Sidste efterår igangsatte TV 2 en intern advokatundersøgelse, efter Metoo-debatten for alvor var blusset op herhjemme, da tv-værten Sofie Linde til 'Zulu Comedy Galla' fortalte om en krænkende oplevelse, hun havde haft til en DR-julefrokost 12 år tilbage.

Efterfølgende blev fokus blandt andet rettet mod TV 2.

Det skyldtes, at seks kvindelige ansatte på tv-stationen skrev et åbent støttebrev til Sofie Linde om, at de også havde oplevet krænkende adfærd i mediebranchen - et brev, der blev underskrevet af flere end 1000 kvinder i branchen.

Advokatundersøgelse var en rigtig beslutning

Advokatundersøgelsen førte til, at blandt andre Jes Dorph blev afskediget.

Ifølge Anne Engdal Stig Christensen understreger den nye dokumentar, at det var den rigtige beslutning at igangsætte undersøgelsen.

- Man kan ikke bygge en ny kultur på baggrund af en dårlig kultur, så den (advokatundersøgelsen, red.) var startskuddet, siger hun.

Foruden undersøgelsen igangsatte TV 2 også i det tidlige efterår 2020 et kulturarbejde i hele koncernen, der blandt andet skulle sætte fokus på arbejdsvilkår og ligestilling.

Selvom der er igangsat et omfattende kulturarbejde, vil Anne Engdal Stig Christensen ikke garantere, at der ikke kommer flere eksempler på grænseoverskridende adfærd på TV 2.

- Jeg tror aldrig, det helt forsvinder, men det er ikke en undskyldning for ikke at fĂĄ det minimeret sĂĄ meget som overhovedet muligt, siger hun.