TV 2-direktør reagerer på ny MeToo-dokumentar: - Der er en ledelse, der har svigtet

Administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen anerkender kvinderne, der er stået frem: - Det har ikke været let, siger hun.

Mandag morgen har dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen' haft premiere på streamingtjenesten Discovery+.

Usund kultur og sexisme på TV 2 er omdrejningspunktet, og flere kvinder står frem og fortæller om deres oplevelser på arbejdspladsen. Heriblandt studievært Janni Pedersen, der har arbejdet på tv-stationen siden 2001.

- En chef misbrugte sin magt til at forsøge at komme i kassen med mig. Jeg fik at vide, at jeg ville blive fastansat inden for en måned, hvis vi havde sex, har hun uddybet til Fagbladet Journalisten.

Anerkender kvinderne, der står frem

Nu reagerer TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, og udtaler sig i en pressemeddelelse på baggrund af at have set dokumentarens tre afsnit.

Hun fortæller, at dokumentarserien bekræfter, at der gennem en årrække har været en "helt uacceptabel kultur" på TV 2, og hun anerkender og takker de kvinder, der har valgt at stå frem i dokumentaren.

- Det er en vigtig historie at få frem, og det har ikke været let for de medvirkende, siger hun i meddelelsen.

I et interview med TV 2 uddyber den administrerende direktør, at den dårlige kultur er et udtryk for en uansvarlig ledelse.

- Der er en ledelse, der har svigtet. Det er helt indlysende, siger hun.

Rigtig at igangsætte undersøgelse

Ifølge Anne Stig viser dokumentaren også, at det var den rigtige beslutning at igangsætte en advokatundersøgelse for at komme til bunds i sager om krænkende adfærd på TV 2.

- Man kan ikke bygge en ny kultur på baggrund af en dårlig kultur, så den (advokatundersøgelsen, red.) var startskuddet, siger hun.

Advokatundersøgelsen var blandt andet medvirkende til, at den nu tidligere tv-vært Jes Dorph-Petersen ikke længere skulle være vært på programmet 'Go' aften Live', der produceres af Nordisk Film TV for TV 2.

Foruden undersøgelsen igangsatte TV 2 også i det tidlige efterår 2020 et kulturarbejde i hele koncernen, der blandt andet skulle sætte fokus på arbejdsvilkår og ligestilling.

Nye sager vil komme

Selvom der er igangsat et omfattende kulturarbejde, vil Anne Stig ikke garantere, at der ikke kommer flere eksempler på grænseoverskridende adfærd på TV 2.

- Jeg tror aldrig, det helt forsvinder, men det er ikke en undskyldning for ikke at få det minimeret så meget som overhovedet muligt, siger hun.

Direktøren tilføjer, at hun tror, der vil komme nye sager i fremtiden, men at ledelsen er klar til at håndtere det.

- Jeg har et enormt ansvar som direktør. Men jeg tager det positivt på mig, fordi jeg synes, det er vigtigt, at vi skaber den tryghed, der skal til.

Hvor tryg kan man være som kvinde ved at gå til ledelsen, hvis man oplever noget?

- Hvis jeg er ledelsen, kan man være helt tryg, svarer Anne Stig.