Coronavirus

Mistanke om Omikron lukker skole - intens smitteopsporing i gang

SSI arbejder på at fastslå, hvilken variant der er tale om.

Rasmus Rask-Skolen i Odense Kommune er lukket midlertidigt efter fund af "ukendt variant" af coronavirus hos én elev.

Det skriver skolen i en pressemeddelelse søndag aften.

Til TV 2 fortæller Styrelsen for Patientsikkerhed, at der er mistanke om den nye variant Omikron. Derfor er der igangsat intens smitteopsporing ud fra de nye retningslinjer, der gælder for Omikron-varianten.

Det betyder, at både andet og tredje led til den smittede elev skal i isolation og skal testes på fjerde- og sjettedagen.

- Der er kommet et tilfælde, som vi har mistanke om, kan være den nye variant. Og derfor er skolen midlertidigt lukket, simpelthen for at få styr på, hvor mange på skolen der er nære kontakter, og hvor mange der er nære kontakters nære kontakter, siger Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hun fortæller, at styrelsen laver den individuelle smitteopsporing og samtidig rådgiver skolen i hele processen.

Vil være lukket, indtil der kommer nyt

Statens Serum Institut (SSI) er nu ved at fastslå, om der er tale om Omikron-varianten eller ej. De siger til TV 2 Fyn, at de vil få svar på det tirsdag.

Skoleleder Lasse Bach Sørensen udtaler i et skriftligt svar til TV 2, at skolen afventer svar fra myndighederne og fortsat følger myndighedernes retningslinjer. Indtil de hører nyt, vil skolen være lukket.

- Det er selvfølgelig ærgerligt for børn og voksne, men det er nu engang en af de ting, vi kan gøre for at medvirke til at bryde smittekæderne, lyder det.

Lasse Bach Sørensen opfordrer forældre til elever på skolen at holde øje med Aula, som er skolernes og dagtilbuddenes kommunikationsplatform.

Personale står klar

Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune oplyser til TV 2, at den positive prøve fra eleven kom sent søndag aften, og derfor var den eneste løsning at lukke hele skolen mandag.

Der drejer sig om cirka 400 elever og ansatte, der er sendt hjem.

Mandag morgen havde skolen personale stående ved indgangen, der kunne sende elever hjem på forsvarlig vis, hvis nogle ikke havde set beskeden fra skolen.