Krænkelser på arbejdet

TV 2-vært forud for dokumentar: Ville blive fastansat inden for en måned, hvis hun havde sex med chef

Janni Pedersen har valgt at udtale sig til Journalisten, fordi hun føler, at hun gennem de seneste ti måneder har været udsat for en smædekampagne.

Fra mandag morgen er det muligt at se dokumentaren 'Metoo: Sexisme Bag Skærmen' på streamingtjenesten Discovery+.

Dokumentaren tager udgangspunkt i en usund kultur på TV 2, og studievært Janni Pedersen er en af dem, der stiller op og tager bladet fra munden.

Til Fagbladet Journalisten siger den 53-årige studievært, at hun selv har oplevet sexchikane på sin arbejdsplads.

- En chef misbrugte sin magt til at forsøge at komme i kassen med mig. Jeg fik at vide, at jeg ville blive fastansat inden for en måned, hvis vi havde sex, siger Janni Pedersen.

Det er første gang, at studieværten udtaler sig om den uønskede opmærksomhed fra sin daværende TV 2-chef, men Janni Pedersen nævner intet konkret navn over for fagbladet.

Studieværten har efterfølgende fået en undskyldning fra den pågældende mandlige chef, som ikke længere er ansat på TV 2.

Ifølge studieværten indrammer den konkrete episode, hvordan kulturen på TV 2 har været.

TV 2 har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Janni Pedersen, men hun ønsker ikke at tilføje yderligere til sagen.

Det er kvinder som dig, der er nødt til at stille sig frem, fordi I har de bredeste skuldre

Janni Pedersens datter

Udsat for smædekampagne

Janni Pedersen har valgt at stille op og sige ord til fagbladet Journalisten, fordi hun føler, at hun gennem de seneste ti måneder har været udsat for en smædekampagne.

Det skriver hun i et opslag på Facebook.

Her forklarer Janni Pedersen, at hun i forbindelse med dokumentaren om sexisme på TV 2 er blevet beskyldt for flere ting, som ikke har hold i virkeligheden.

Blandt andet er hun blevet anklaget for at skulle have været den person, som har iværksat en advokatundersøgelse om sexisme på TV 2.

Desuden er Janni Pedersen, ifølge hende selv, blevet skudt i skoene, at hun forsøgte at få fyret sin tidligere kollega Jes Dorph, så hun kunne overtage hans job som studievært på 'Go' aften Live'.

- Det er alt sammen forkert, skriver Janni Pedersen og uddyber:

- Påstanden om, at jeg skulle have arbejdet aktivt for at få Jes Dorph fyret, så jeg kunne overtage hans stilling på 'Go' aften Live', er også grebet ud af luften.

Alle påstande kunne ifølge den kendte TV 2-journalist have været afkræftet ved hjælp af research og opkald til TV 2.

Datter pressede på

Janni Pedersen fortæller desuden til Journalisten, at hun har valgt at medvirke i dokumentaren om TV 2, da hun ønsker at skabe opmærksomhed på de usunde forhold på sin arbejdsplads, men som også er gældende i samfundet generelt.

Motivet for at stille op er ikke hævn, forklarer hun.

Det skyldes i stedet et ønske fra hendes egen datter, som har sagt følgende:

- Det er kvinder som dig, der er nødt til at stille sig frem, fordi I har de bredeste skuldre. Ellers kommer vi aldrig det her til livs, siger Janni Pedersen.

TV 2 droppede dokumentar

MeToo-bølgen fik for alvor fart herhjemme, efter Sofie Linde til Zulu Comedy Galla 2020 stillede sig op og fortalte åbent om sexisme i mediebranchen.

Janni Pedersen var en blandt de 1615 kvinder fra den danske medieverden, der skrev under på en underskriftsindsamling til støtte for Sofie Linde.

Underskriftsindsamlingen blev efterfulgt af en advokatundersøgelse omkring forholdene på TV 2.

Oprindeligt var det TV 2, der skulle stå for at producere dokumentaren omkring sexisme, sexchikane og magtmisbrug i den danske mediebranche.

Men TV 2 valgte imidlertid i januar 2021 at droppe planerne, da tv-stationen ikke fandt, at det ville være troværdigt at undersøge sig selv.

I stedet overtog produktionsselskabet Impact TV dokumentaren, som nu får premiere.

Dokumentaren udkommer i tre afsnit, som alle kan ses på streamingtjenesten Discovery+ fra mandag morgen klokken 07.