Coronavirus

Partier indkaldt til møde - nye coronarestriktioner kan være på vej

De nye restriktioner kan eksempelvis være udvidet brug af coronapas og mundbind i offentlig transport, erfarer TV 2.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har indkaldt partiernes sundhedsordførere til møde i Sundhedsministeriet klokken 13.

Det erfarer TV 2, som er i besiddelse af mødeindkaldelsen.

På mødet vil der blandt andet blive diskuteret nye coronarestriktioner.

- Vi forventer, at regeringen vil komme med yderlige stramninger for at dæmme op for smitteudviklingen, siger TV 2s politiske analytiker Jesper Vestergren.

Ifølge ham er der tale om eksempelvis udvidet brug af coronapas og mundbind i offentlig transport.

TV 2 erfarer

Denne artikel bygger på oplysninger fra anonyme kilder, da informationerne kun har været mulige at fremskaffe under betingelse af anonymitet.

Det har TV 2 accepteret, fordi TV 2 finder oplysningerne relevante for offentligheden.

Partierne vil desuden diskutere de lofter, der er for brug af coronapas.

Som reglerne er nu, skal man fremvise coronapas, hvis man er forsamlet mere end 200 indendørs og 2000 udendørs. Det krav kan blive strammet, så man oftere skal finde coronapasset frem.

Kræver flertal i Epidemiudvalget

Forud for mødet har Sundhedsministeriet modtaget en række anbefalinger fra Epidemikommissionen om, hvordan smitten kan inddæmmes. Det er de anbefalinger, Magnus Heunicke forventes at præsentere for sundhedsordførerne.

For at indføre nye restriktioner kræver det et flertal i Epidemiudvalget. Med i udvalget sidder repræsentanter for alle Folketingets partier.

Det var også Epidemiudvalget, der 9. november besluttede at gøre corona til en samfundskritisk sygdom igen.

Fornuftigt at træde på bremsen

Et af medlemmerne af udvalget er de konservatives sundhedsordfører, Per Larsen. Han er umiddelbart positivt stemt for at indføre nye restriktioner, fortæller han til TV 2.

- Noget skal der gøres, så vi kan dæmpe smitten. Nu går vi også ind juleperioden, så jeg synes, det er fornuftigt nok, at man lige træder på bremsen, siger sundhedsordføreren, der også skal deltage i dagens møde i Sundhedsministeriet.

Per Larsen peger blandt andet på det stigende smittetal og det pressede sundhedsvæsen som et bevis på, at det er nødvendigt at gribe ind.

Tirsdag blev 4199 personer konstateret smittet med coronavirus. Antallet af indlagte sted med 6 til 444 i alt.