Samfund

Ekstra Bladet dropper kendt slogan efter 57 år

Ekstra Bladet dropper sloganet "Tør, hvor andre tier". Det bliver nu "Når ingen andre tør", meddeler avisen.

I 57 år har sloganet "Tør, hvor andre tier" været en del af Ekstra Bladet. Men det droppes nu til fordel for en ny version.

I stedet bliver avisens slogan fremover "Når ingen andre tør". Det oplyser Ekstra Bladet i en pressemeddelelse søndag.

Det skyldes ifølge ansvarshavende chefredaktør Henrik Qvortrup, at avisen vil finde tilbage til de klassiske Ekstra Bladet-dyder – men i en 2021-udgave.

- Vi vil tale et sprog, vores læsere forstår, og vi vil påtale elitens nonsens og dens årsager, siger han i pressemeddelelsen.

Han mener aldrig, der har været et større behov for et magtkritisk medie end nu.

- Vi vil stille spørgsmål til magthavernes motiver og metoder, og vi bliver ved, indtil vi har fået svar og tager så de tæsk, der følger med, lyder det fra den ansvarshavende chefredaktør.

Slogans alene gør det ikke

Ekstra Bladets nu forhenværende slogan blev oprindeligt udtænkt af reklamemanden Morten Jersild.

Det er også fra reklamebranchen, Ekstra Bladet har hentet deres nye slogan, som Wibroe, Duckert & Partners har været med til at udforme.

Chefredaktøren garanterer dog, at der er handling og journalistik bag de nye ord.

- Smarte slogans gør det selvfølgelig ikke alene. Gennem vores journalistik skal vi leve op til at være udfordrende, uimponerede, afslørende, magtkritiske, frække, sjove, uhøjtidelige, skriver Henrik Qvortrup selv på lederpladsen søndag.

Henrik Qvortrup blev udnævnt som Ekstra Bladets chefredaktør i maj måned efter Poul Madsens afgang og har siden gennemført en række justeringer – ikke mindst i avisens ledelse.

Henrik Qvortrup kom fra en stilling som politisk redaktør på B.T. Han har tidligere været blandt andet politisk redaktør på TV 2 og chefredaktør på Se & Hør.