Regeringen vil indføre krav om coronapas på statslige arbejdspladser

Regeringen har også bedt Epidemikommissionen vurdere, om coronapas bør indføres flere steder i samfundet.

Regeringen er klar til at indføre krav om coronapas på statslige arbejdspladser, hvis lovforslaget bliver godkendt i Folketinget.

Desuden har regeringen bedt Epidemikommissionen vurdere, om coronapas bør indføres flere steder i samfundet end nu.

Det oplyste Magnus Heunicke (S) fredag ved et pressemøde i Eigtveds Pakhus om coronasituationen i Danmark.

- Når og hvis loven bliver vedtaget i næste uge, så er regeringen klar til at indføre coronapas på statslige arbejdspladser i hele Danmark, siger sundhedsminister Magnus Heuncike (S).

Vil indskrænke tid for coronapas

Det kommer i kølvandet på, at beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S) i sidste uge varslede, at det snart skulle være muligt for arbejdsgivere at kræve coronapas fra deres medarbejdere.

Samtidig oplyste sundhedsministeren på pressemødet, at regeringen undersøger, om et coronapas skal være gyldigt i kortere tid.

På nuværende tidspunkt gælder en negativ PCR-test som coronapas for ikkevaccinerede i 96 timer. En kviktest giver derimod et coronapas i 72 timer.

- Det er lang tid, det er flere dage. Vi ved med deltavarianten, at den kan nå at smitte og videregive smitten til andre, siger han.

Derfor skal Epidemikommissionen nu vurdere, hvor længe en coronatest skal gælde som coronapas for ikkevaccinerede.

Kommissionens vurderinger vil dog først skulle fremlægges for Folketingets epidemiudvalg, der så skal tage stilling til, om lovforslagene skal gennemføres.