Coronavirus

Kommune sender sms til borgerne: Bliv testet for coronavirus

Men det fremgår ikke af sms'en fra kommunen, om man også skal lade sig teste hvis man er vaccineret.

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu alle borgere i Odense at lade sig teste for coronavirus.

Det skyldes høj smitte, skriver kommunen i en sms til borgerne.

- Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle lader sig teste og bliver vaccineret, står der i sms'en.

Det er kommunens incidenstal, der betyder, at der nu sættes en række initiativer i gang for at få stoppet smitten.

- Odense kommune rammer i dag en incidens på 400 som den 42. kommune ud af landets 98 kommuner. Det betyder, at der rutinemæssigt iværksættes en række ekstra tiltag på børne- og ungeområdet for at forhindre og bekæmpe smittespredningen yderligere, skriver Odense Kommune i en pressemeddelelsen.

Om sms'en siger Peter Rahbæk Juel (S), borgmester i Odense, at kommunen blot følger retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen.

- Vi følger til punkt og prikke de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen har for kommuner, som krydser incidensgrænsen, siger Peter Rahbæk Juel.

Håber borgere vil bidrage

Han håber, at borgerne i Odense vil bidrage til at få smitten ned.

- Vi kigger med øget alvor på den smitte, der er i byen, og vi håber, folk vil hjælpe med at passe på hinanden og selvfølgelig også lade sig teste, og at dem, der ikke er blevet vaccineret endnu, lige får gjort den sidste overvejelse, om det ikke er nu, man skal vaccineres, siger Peter Rahbæk Juel.

I pressemeddelelsen understreges det, at det især er vigtigt at blive testet, hvis man ikke er vaccineret.

- Er du ikke vaccineret, eller har du symptomer, er det desuden vigtigt at blive testet, skriver kommunen.

Kapacitet ikke stor nok nu

Ifølge Stephanie Lose (V), regionsrådsformand for Region Syddanmark, er testkapaciteten lige nu dog ikke stor nok til, at alle borgere i Odense kan blive testet.

- Det er den jo ikke fra den ene time til den anden eller fra den ene dag til den anden. Men vi har prøvet det før - så nu går vi i gang med at skalere op, siger Stephanie Lose.

Stephanie Lose (V), formand for Region Syddanmark, siger at testkapaciteten ikke lige nu er til, at alle borgere i Odense kan blive testet.

Hun siger, at erfaringen er, at alle ikke lader sig teste på én gang - men at det sker over eksempelvis en uges tid. Og det giver regionen tid til at øge kapaciteten.

- Det bliver en kombination af at skaffe kapaciteten på forskellige måder. Der vil gå noget tid, inden vi er oppe på maksimal kapacitet. Men vi lægger planerne, så vi har kapacitet til at honorere opfordringen om at lade sig teste så hurtigt som muligt, siger Stepanie Lose.

Incidenstal på 400

Udover sms'en, der er sendt til borgerne, har Odense Kommune i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed nu iværksat en række initiativer for at få dæmmet op for smitten.

De nye tiltag betyder blandt andet, at skoleklasser så vidt muligt ikke blandes på tværs af årgange, større sociale arrangementer på skolerne bliver aflyst. Forældre og medarbejdere opfordres til at holde afstand.

Udover den høje smitte blandt Odenses unge bliver særligt ikkevaccinerede borgere ramt af covid-19, skriver Odense Kommune.