Samfund

Radio Loud kan skifte navn til 24syv

Radio- og tv-nævnets godkendelse af navneskiftet og Berlingske Medias opkøb kan betyde, at der er et sagsanlæg på vej.

Radio- og tv-nævnet har netop godkendt Radio Louds navneskift til 24syv. Derudover har nævnet også godkendt Berlingske Medias køb af radiostationen.

Det oplyser Radio- og tv-nævnet i en pressemeddelelse.

Hvis nævnet giver tilladelse til dispensation, er vi klar til at lægge sag an

Le Gammeltoft, stifter og administrativ direktør af Heartbeats

Hermed ejer Berlingske Media nu størstedelen af den statsstøttede radiokanal.

Navneskift vækker opsigt

I pressemeddelelsen skriver formanden for Radio- og tv-nævnet, Søren Sandfeld Jakobsen, at det er afgørende for nævnet, at programtilladelsen bliver overholdt, uanset om ejerforholdene skifter.

- Det er noget, vi er meget opmærksomme på, og som vi kommer til at følge særdeles tæt, skriver han.

Navnet 24syv har vakt opsigt, da det ligger tæt op ad Radio24syv - en radiokanal, som kæmpede mod Radio Loud om en DAB-kanal.

Radio24syv tabte som bekendt kampen og måtte lukke i oktober 2019, efter Radio- og tv-nævnet til manges overraskelse valgte at give DAB-kanalen til Radio Loud efter en udbudsrunde.

Mediehus har truet med sagsanlæg

Berlingske Medias køb af Kulturradio Danmark betyder, at Berlingske Medias ejerandel af Kulturradio Danmark vi nå op på 91,1 procent.

Med godkendelsen af købet har Radio Diablo ApS, Radio Max Danmark ApS og Foreningen Radio Limfjord solgt sig ud af selskabet.

Tilsammen tegnede de sig for 51,1 procent af selskabet, mens Berlingske Medias ejerandel lå på 40 procent.

Flere medier har rettet kritik mod konkurrenten Berlingske Media, efter mediehuset havde anmodet om at købe en større andel af den statsstøttede radiokanal Radio Loud.

Blandt kritikkerne er Heartbeats, som ligesom Radio Loud er på radio- og podcastmarkedet.

Tidligere på måneden afslørede Heartbeats' stifter og administrative direktør, Le Gammeltoft, i en klumme, at selskabet har planer om at lægge sag an mod Radio- og tv-nævnet, hvis nævnet godkendte Berlingske Medias anmodning.

- Hvis nævnet giver tilladelse til dispensation, er vi klar til at lægge sag an mod nævnet for brud på udbudsreglerne og statsstøttereglerne, da det betyder, at offentlige midler i vores øjne bruges konkurrenceforvridende, skrev Le Gammeltoft i klummen.

Hun mener, at det kan forvride konkurrencen på radio- og podcastmarkedet, at Berlingske Media vil have stort set fuld kontrol over Radio Loud.

Om Heartbeats lægger sag an, vil tiden nu vise.