Coronasmitten blandt skolebørn er rekordhøj

Blandt de 6 til 11-årige ses der 941 tilfælde per 100.000 ifølge SSI. Men hos de uvaccinerede unge fra 12 til 15 år topper smitteantallet.

Coronasmitten stiger stadig landet over, og blandt de helt unge børn i skolealderen er smitten rekordhøj.

Det viser en ny tendensrapport fra Statens Serum Institut (SSI).

- Incidensen er højest blandt skolebørn i alderen 6-11 år, hvor den har nået det hidtil højeste niveau under hele epidemien, lyder det i rapporten.

I aldersgruppen er der lige nu 941 tilfælde per 100.000 børn og et fortsat højt antal mulige smitteudbrud på landets skoler.

Udbrud på skoler

Udbruddene fordeler sig særligt i indskolingen, på mellemtrinnet og blandt personalet i grundskolerne – især i Region Hovedstaden, skriver SSI.

I sidste uge var der registreret 168 nye mulige smitteudbrud på skoler. Tallet kan dog være højere, da data opdateres bagudrettet.

Hvis man udelukkende ser på den del af de 12-15-årige, der ikke har taget imod tilbud om vaccination, så har de faktisk den højeste smitte

Rebecca Legarth, afdelingslæge hos SSI

Ugerne forinden – uge 42 og 43 – blev der registreret henholdsvis 246 og 242 mulige coronaudbrud på skolerne.

Styrelsen for Patientsikkerhed har den seneste tid påbudt flere skoler at sende hele klassetrin hjem på grund af smitte.

Blandt andet skolen Læringshuset i Høje-Taastrup Kommune har måttet sende eleverne fra 0. til og med 3. klasse hjem.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, har tidligere udtalt, at han forventer en debat om, hvorvidt børn under 12 år skal tilbydes vaccinen.

Høj smitte blandt uvaccinerede unge

I modsætning til de yngste skolebørn bliver børn over 12 år tilbudt en vaccination mod coronavirus.

Og blandt de lidt ældre børn, der ikke er blevet vaccineret, er smitten på nuværende tidspunkt endnu højere end skolebørnene fra 6 til 11 år.

- Hvis man udelukkende ser på den del af de 12-15-årige, der ikke har taget imod tilbud om vaccination, så har de faktisk den højeste smitte og dermed en incidens, der er lidt højere end for de 6-11-årige, siger afdelingslæge Rebecca Legarth fra SSI i en pressemeddelelse.

Ifølge rapporten er risikoen for at blive smittet 3,2 gange højere for alle over 12 år, der ikke har taget imod tilbud om vaccination. Og risikoen for at blive så syg af covid-19, at man skal indlægges, er 4,8 gange højere.