Samfund

Sosu-ansattes sygedage skaber hård debat - LA-profil anklages for "dumsmarte bemærkninger"

Sosu-ansatte melder sig syge godt tre uger om året i gennemsnit, og det koster flere hundrede millioner kroner årligt, viser undersøgelse.

De mennesker, der skal passe de syge, gamle og udsatte, bliver selv syge af at gå på arbejde.

Sådan lyder forklaringen på det høje sygefravær hos landets social- og sundhedsmedarbejdere.

De godt 72.000 fuldtidsbeskæftigede på sosu-området havde 17,1 sygedage i gennemsnit i 2020, altså lidt flere end tre fulde arbejdsuger.

Det viser en dataanalyse på baggrund af tal fra Regionernes og Kommunernes Løndatakontor ifølge Berlingske.

- Det er stærkt bekymrende og viser, at der er noget helt galt, når det er så mange sygedage, erkender Torben Klitmøller Hollmann, der er formand for social- og sundhedsmedarbejderne i fagforeningen FOA, til TV 2.

Arbejdspladskultur skaber problemer

Ifølge FOA-formanden er det et presset personale, som bukker under for stadig mere pressede forhold i sundhedssektoren.

- Der er et stigende arbejdspres, og når man i to-tre uger ikke kan yde borgerne den fornødne hjælp, bliver man syg af det, siger Torben Klitmøller Hollmann.

Ole Birk Olesen, som er beskæftigelsesordfører for Liberal Alliance, kalder det uacceptabelt.

- Det indikerer meget kraftigt for mig, at der ikke alene er tale om, at folk er syge, men at man også lægger sig syg uden reelt at være syg, siger han til Berlingske.

Over for TV 2 uddyber Ole Birk Olesen, der også er kandidat til Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune ved kommunalvalget, at det også handler om ledelse.

- Det nytter ikke at sige, det er synd for medarbejderne. Der skal gøres noget ved ledelsen og den arbejdspladskultur, som skaber problemerne, siger Ole Birk Olesen til TV 2.

Den udlægning giver Torben Klitmøller Hollmann dog ikke meget for. FOA-formanden anklager i stedet Liberal Alliance-profilen for "dumsmarte bemærkninger".

Region Hovedstaden hårdest ramt

I 2015 lå sygefraværet i gennemsnit på 15,3 dage og i 2019 på 16,3 sygedage for sosu-ansatte.

Ud af de 25 kommuner med det højeste sygefravær blandt sosu-ansatte i 2020 er de 13 i Region Hovedstaden.

Det er ifølge FOA et spørgsmål om, at velfærdsområdet har været udsat for et stigende pres med manglende arbejdskraft og tungere byrde på de ansatte.

- Samtidig bliver vores medlemmer syge, fordi de bliver smittede af folk, der er syge i forvejen, siger Torben Klitmøller Hollmann.

Til sammenligning viste en analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) i foråret, at fuldtidsansatte i den private sektor i gennemsnit havde 6,9 dages sygefravær i 2019, mens medarbejderne i kommunerne var syge 13,2 dage.

Kunne spare 341 millioner kroner

En analyse fra CEPOS vurderer, at samfundet ville kunne spare 341 millioner kroner om året, hvis kommunerne havde et sygefravær svarende til gennemsnittet i de fem kommuner med det laveste sygefravær.

- Når der er kommuner, hvor gennemsnittet er på 13 sygedage om året og en anden kommune tæt på har 23, så er det, fordi ledelsen ikke har opmærksomhed på det høje sygefravær, siger Ole Birk Olesen.

Ekspert i offentlig ledelse og professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh fra Aalborg Universitet peger på, at tendensen hos sosu-ansatte blandt andet handler om dårlig kultur.

- Vi kender alle fornemmelsen af at vågne op mandag morgen og føle sig udmattet. Så kan man i visse brancher som sosu-området godt være fristet til at melde sig syg, fordi ens arbejde alligevel bliver lavet af en vikar, og der er så mange syge i forvejen, siger professoren til Berlingske.