Coronavirus

Pfizer er i dialog med 90 lande om ny coronapille

Fredag kunne Pfizer fremvise lovende resultater for pille til coronasmittede. Flere lande er i dialog herom.

Det amerikanske medicinalselskab Pfizer er i dialog med 90 lande om salg af en ny pille til personer, der bliver ramt af corona.

Det fortæller virksomhedens direktør, Albert Bourla, fredag.

Tidligere fredag kunne Pfizer meddele, at pillen ifølge resultater fra det afsluttende forsøgsstudie reducerer risikoen for indlæggelse og død med 89 procent.

- Vores mål er, at alle i verden får adgang til pillen så hurtigt som muligt, siger Albert Bourla.

Han uddyber ikke, hvilke lande virksomheden er i dialog med.

4500 kroner

Direktøren fortæller videre, at pillen vil blive prissat tæt på konkurrenten fra selskabet Mercks, som torsdag fik godkendt en lignende pille.

Mercks amerikanske pris er omkring 700 dollar svarende til omkring 4500 kroner for et forløb på fem dage.

Pfizers direktør tilføjer, at virksomheden ser på muligheden for en anden prissætning for lavindkomstlande, så de også kan få adgang til pillen.

Pfizer meddelte fredag, at virksomheden vil indsende data fra forsøget til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, med henblik på at få godkendt pillen til behandling i USA.

Placebotest

Reduktionen i risiko for indlæggelse er beregnet ud fra et forsøg, hvor en gruppe har fået pillen, og en anden gruppe har fået placebo.

I gruppen, der fik Pfizers pille, blev 6 ud af 607 personer indlagt, og ingen døde. I placebo-gruppen var der 41 indlæggelser blandt de 612 personer og 10 dødsfald.

I forsøget har man både testet, hvordan forsøgsdeltagerne reagerede ved at få pillen inden for henholdsvis tre og fem dage, efter at de mærkede symptomer på covid-19.

Indtil videre har der ikke været nogen rigtig gode behandlingsmuligheder for patienter, der bliver smittet med coronavirus, og det har primært været vaccinerne, der har været et værn mod alvorlig sygdom.