Ny måling: Sms-sagen har skadet Mette Frederiksens troværdighed, mener næsten tre ud af fire

Knap halvanden million danskere fulgte med, da statsministeren ledsaget af justitsministeren holdt pressemøde onsdag.

Sms-sagen er ikke gået ubemærket hen.

Ifølge en ny Megafon-måling lavet for TV 2 efter Mette Frederiksens pressemøde onsdag aften - altså efter statsministeren havde haft mulighed for at forklare sig - er sagen ikke faldet ud til statsministerens fordel.

Faktisk svarer 73 procent, at de er helt enig eller overvejende enig i, at sagen om de slettede sms’er i forbindelse med minkaflivningen har skadet Mette Frederiksens troværdighed.

Omvendt svarer 17 procent, at de er overvejende uenige eller helt uenige i udsagnet.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført den 4. november 2021 som en web-måling. Målgruppen er danskere over 18 år. 2.089 respondenter har medvirket i undersøgelsen.

I forhold til, om Mette Frederiksen har håndteret sagen om de slettede sms’er godt, svarer 20 procent, at hun har klaret det godt eller meget godt. Samtidig mener 64 procent, at hun har klaret det dårligt eller meget dårligt.

Socialdemokraterne er splittede

I undersøgelsen er svarpersonerne også blevet bedt om at svare på, hvad de stemte ved seneste valg, og det viser sig, at de socialdemokratiske vælgere er splittede i spørgsmålene.

43 procent af de medvirkende, der stemte på Socialdemokratiet ved seneste valg, mener, at sagen har skadet statsministerens troværdighed, mens 48 procent mener, at den ikke har.

I spørgsmålet om, hvorvidt Mette Frederiksen har håndteret sagen godt, er de stadig splittede, men dog noget mere enige.

Her svarede 47 procent, at de var enige eller meget enige i, at hun havde håndteret sagen godt, mens 30 procent mener, at hun har klaret det dårligt eller meget dårligt.

Målløse minkavlere

Da statsminister Mette Frederiksen onsdag holdt pressemøde om de slettede sms’er, sad 1,4 millioner danskere og så med.

Det gjaldt også flere tidligere minkavlere, det var spændte på, hvad Mette Frederiksen havde at sige. I Nykøbing Falster var tidligere minkavler Mogens Lund Andersen dog ikke imponeret.

- Hun brugte meget tid på at lovprise sig selv. Fortalte om, hvordan hun reddede hele verden fra den farlige minkmutation. Nu står vi så på den anden side med masser mutationer, men ingen mink, siger gårdejeren til TV 2.

4. november er det et år siden, at statsministeren gjorde klart, at ikke bare de syge mink, men alle mink skulle aflives. Men den del af sagen fylder ikke meget for Mogens Lund Andersen længere. Nu er han kun interesseret i, at sandheden kommer frem.

- Det handler om retsfølelsen. Jeg håber, at man finder ud af, om hun vidste, det var ulovligt. For det er jeg sikker på, at hun gjorde, siger han.

Hun var nedladende

I Otterup er tidligere minkavler Martin From ked af den tone, der tilsyneladende bliver brugt blandt medarbejdere i blandt andet Statsministeriet, som, han mener, er langt over stregen.

- Mette Frederiksen omtalte den hårde tone som et generelt frisk sprog, men jeg synes ikke, at ”luk lortet” er friskt, jeg synes, det er nedladende, siger den tidligere minkavler til TV 2, med henvisning til en sms sendt fra topembedsmand Pelle Pape.

Han havde siddet klar til at se pressemødet, men allerede efter halvandet minut blev det for meget, og han måtte slukke for tv’et.

- Jeg bliver ikke glad af at følge med. Det fylder utroligt meget, og det er endt med, at jeg er begyndt til psykolog, fordi jeg ikke længere kan rumme de ting, der kommer nærmest dagligt, siger Martin From.