Kommunalvalg

Se alle kommunalpolitikernes vederlag her

Landets borgmestre og kommunalpolitikere passer over 1200 ekstra hverv mod betaling. Se her, hvem der har hvilke poster - og hvad de får for arbejdet.

Analysefirmaet Kaas & Mulvad har på vegne af TV 2 indsamlet oplysninger om, hvilke hverv de nuværende kommunalpolitikere varetager – og hvad de modtager i vederlag.

Her kan du finde oplysninger om, hvad politikerne modtager af vederlag for byrådsarbejdet, men også hvad de modtager af vederlag for at passe ekstra hverv - såsom poster i det lokale varmeværk eller trafikselskab.

Oplysningerne er indsamlet i første halvår 2021 og kommer fra kommunerne selv. De er indsamlet via aktindsigt til alle landets 98 kommuner og fra kommunernes egne hjemmesider.

eller læs videre
De får mest i vederlag i   Det får landets borgmestre i vederlag
NavnAntal hvervVederlag
Kilde: Kaas & Mulvad for TV 2

Informationerne fra Københavns Kommune er beklageligvis ufuldstændige, da kommunen ikke har oplyst de eksakte vederlag for 2020. Der kan også være andre kommuner, der ikke har oplyst alle de hverv og vederlag, som kommunalpolitikerne har.

Oplysningerne er enten fra 2020 eller 2021 afhængig af, hvor aktuelle tal kommunerne har oplyst til TV 2.

I opgørelserne er "borgmester" defineret som den øverste leder af de 98 kommuner. Rådmænd og resort-borgmestre i de større byer indgår i opgørelserne som kommunalpolitikere.

Har du kommentarer eller tilføjelser til oplysningerne, kan du skrive til vederlag@tv2.dk