Samfund

Regeringen ønsker flere uddannelser i mellemstore byer

Unge i hele landet skal have mulighed for at tage en ungdomsuddannelse tæt på deres hjem.

Regeringen vil give mulighed for op til 18 nye udbud af erhvervsuddannelser, hhx, htx, stx eller hf. Det skal åbne for uddannelser i alle mellemstore byer.

Unge over hele landet skal have mulighed for at tage en ungdomsuddannelse tæt på, hvor de bor. Det er målet for regeringen, der med nyt udspil åbner for, at der kan etableres op til 18 nye udbud af ungdomsuddannelser.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) siger:

- Ungdomsuddannelserne skal tættere på de unge. Både fordi det kan få flere til at gennemføre en uddannelse, og fordi det skaber et godt og sundt ungdomsmiljø i en by, når det drejer sig rundt om en ungdomsuddannelse, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Unge i mellemstore byer skal have tilbud tæt på

Konkret ønsker regeringen på sigt, at der skal være mindst én ungdomsuddannelse i alle byområder med mere end 10.000 indbyggere. Det vil sige, at unge i mellemstore byer skal have et tilbud tæt på, hvor de bor.

- Der er allerede i dag store forskelle på, hvor langt de unge har til deres ungdomsuddannelser, hvor elever på erhvervsuddannelserne i gennemsnit har længere til deres skole end elever på de gymnasiale uddannelser.

- Regeringen mener, at der er behov for at bringe ungdomsuddannelserne tættere på de unge, så de unge ikke skal rejse væk fra deres lokalområde for at tage en uddannelse, hedder det i udspillet.

Ifølge indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek bygger udspillet oven på regeringens udspil om at udflytte 1300 videregående uddannelsespladser fra de store byer og oprette 1000 nye uddannelser i provinsen.