Samfund

Bryghus i kovending: Vil alligevel producere øl til partier

Bestyrelsen forventer, at Thisted Bryghus fremover vil betjene alle kunder, står der i en pressemeddelelse.

Thisted Bryghus vil alligevel fortsætte med at producere øletiketter til partier. Det fortæller bryghusets bestyrelse i en pressemeddelelse til Ritzau.

- Bestyrelsen forventer klart, at Thisted Bryghus både nu og for fremtiden betjener alle mulige kunder, uanset politisk observans, står der blandt andet.

Meldingen kommer i kølvandet på, at bryghusets administrerende direktør, Aage Svenningsen, for under et døgn siden skrev i et opslag på Facebook, at bryghuset ville droppe produktionen af såkaldte "private labels" efter vrede henvendelser fra kunder.

"Private labels" er et koncept, hvor kunderne kan få tappet øl med egne etiketter på. Det har bryghuset kørt med i mange år, ligesom man også har lavet etiketter for flere politiske partier herunder Socialdemokratiet, SF og senest Nye Borgerlige.

Vrede over Nye Borgerlige-etiketter

Beslutningen om at droppe egne etiketter til politiske partier blev truffet, fordi nogle stamkunder var blevet vrede over, at Thisted Bryghus havde brygget øl med Nye Borgerlige-etiketter.

- Vi kan godt forstå, at nogle af vores højt skattede kunder reagerer lige nu, og at nogle er sure. Til det kan vi kun lægge os fladt ned og beklage, stod der blandt andet i Facebook-opslaget lørdag.

Her understregede Aage Svenningsen også, at bryghuset ikke blander sig i politik, er partipolitisk uafhængig og "tager afstand fra enhver form for racisme".

Men i pressemeddelelsen kalder man nu opslaget for "forhastet" og "forkert", ligesom bestyrelsen giver udtryk for, at produktionen skal fortsætte.

Bakker op om ledelsen

Selvom bestyrelsen er uenig i den beslutning, bryghusets ledelse tog, får det ikke umiddelbart nogle konsekvenser.

- Bestyrelsen bakker fortsat 100 procent op omkring ledelsen og direktionen i Thisted Bryghus, fremgår det.

Samtidig skriver bestyrelsen, at sagen nu er et afsluttet kapitel for bryghuset.