Samfund

Thailand åbner for vaccinerede danskere

Turisme er vigtigt for Thailands økonomi og udgør næsten en femtedel af den nationale indkomst.

1. november kan danske globetrottere atter sætte sig ombord på et fly med retning mod Thailand.

Det oplyser det thailandske udenrigsministerium i et opslag på Facebook.

Danmark er ét af samlet 46 lande, som Thailand åbner for fra 1. november.

Den thailandske premierminister, Prayut Chan-o-cha, skriver på Facebook, at det er nødvendigt at speede processen op med at få genåbnet for udenlandske turister.

- Hvis vi venter, indtil alting er fuldstændig klart, vil det være for sent. Desuden vil nogle turister måske vælge at tage andre steder hen, skriver han.

Han oplyser, at myndighederne er opmærksomme på den smitterisiko, det vil medføre at åbne for flere turister.

- Men det er en risiko, vi må acceptere. Jeg tror, at Thailand ligesom andre lande nu er bedre rustet til at håndtere den risiko. Og vi er nødt til at lære at leve med det, lyder det fra premierministeren.

Rigtig populær destination

Nyheden er noget, der bliver modtaget med begejstring hos rejseselskabet TUI, som sender den første Dreamliner med danskere afsted til Phuket 28. november.

Og ifølge Kiki Wiese, der er presseansvarlig hos rejseselskabet, er det fly allerede halvt fyldt.

- Thailand er en rigtig populær destination blandt danske turister - især Phuket og Krabi er meget populære. Så vi er enormt glade for den her udmelding, siger hun til TV 2.

- Vi har samarbejdet meget med de thailandske myndigheder i forhold til, hvad der skulle til, for at Thailand kunne åbne for danskere, lyder det.

Vil man til Thailand, er det ifølge Bangkok Post et krav, at man er vaccineret mod coronavirus, og at man kan fremvise en negativ coronatest.

Opfylder man de krav, kan man rejse rundt i Thailand på lige vilkår med de lokale.

Turisme er vigtigt

I sidste uge meldte de thailandske myndigheder ud, at de genåbner for vaccinerede turister fra udvalgte lande.

Men Danmark var ikke blandt dem i første omgang.

Udover Danmark er også en lang række andre europæiske lande, Australien og USA på listen over lande, som Thailand genåbner for.

Inden pandemien tiltrak Thailand næsten 40 millioner besøgende fra udlandet årligt. Turisme udgør næsten en femtedel af den nationale indkomst.