Kendt ølbrygger undskylder Berlingske-interview

Mikkeller-grundlægger Mikkel Bjergsø har været under pres efter at en lang række bryggerier har meldt fra til en international ølfestival i København.

Det skulle have været en festival med op mod 3000 øldrikkende personer.

Men for Mikkel Bjergsø og det anerkendte bryggeri Mikkeller har vejen til den internationale ølfestival Mikkeller Beer Celebration Copenhagen (MBCC) været parkeret på øretævernes holdeplads.

- Vi skulle have været mere pro-aktive for at forhindre det, der er sket. Vi har handlet for sent og for lidt, erkender Mikkel Bjergsø nu på Instagram.

Mikkeller og grundlægger Mikkel Bjergsø blev i sidste uge indrulleret i en sag om seksuel chikane og "giftig", krænkende arbejdskultur på flere af virksomhedens arbejdspladser i såvel Danmark som USA.

Mikkel Bjergsøs første respons var ifølge Berlingske, at sexismeaktivister gik efter at ødelægge hans forretning. Det interview fortryder han nu.

- Jeg er meget ked af det interview, jeg gav til Berlingske, og som efterlod indtrykket af, at jeg ikke anerkender virksomhedens ansvar, skriver han på Instagram.

Ramt af afbud og boykot

På sociale medier blev Mikkeller beskyldt for ikke at tage affære i flere konkrete sager.

Berlingske har afdækket, hvordan den belastende omtale førte til stribevis af afbud til MBCC øl-festivalen, som finder sted fredag og lørdag i København, og som Mikkel Bjergsøs bryggeri står bag.

Jeg er trist og frustreret over, hvad der er sket i Mikkeller organisationen

Mikkel Bjergsø, grundlægger af Mikkeller.

Forleden måtte Mikkel Bjergsø på Facebook erkende, at Mikkeller er havnet i en shitstorm.

- Jeg er trist og frustreret over, hvad der er sket i Mikkeller organisationen. Det er dybt problematisk og forfærdeligt, hvad der har fundet sted, skriver Mikkel Bjergsø, som også understreger, at man bakker op om en tryg, lige og inkluderende ølindustri.

Til Berlingske siger han, at det drejer sig om tre hændelser indenfor en fireårig periode. Én på Mikkellers bryggeri i San Diego i den amerikanske delstat Californien og to i København.

En række bryggerier fra lande som Canada, Storbritannien og USA erklærede i sidste uge, at de ikke længere kan lægge navn til Mikkellers københavnerbegivenhed, hvor der har været ventet op imod 3000 personer på deltagerlisten.

Må gå forrest og være inkluderende

Ifølge Børsen har op imod halvdelen af de tilmeldte bryggerier meldt afbud til MBCC-ølfestivalen, mens 59 bryggerier står til at deltage. Udover Mikkellers egne bryggerier er nu cirka fem danske bryggerier på deltagerlisten.

Kritikernes boykot og afstandtagen hænger ifølge kritikerne sammen med, at Mikkel Bjergsø og Mikkeller ifølge deres opfattelse ikke i tilstrækkelig grad tog ansvar for en problematisk arbejdskultur.

Og turbulensen omkring det internationalt anerkendte danske bryggeri førte tirsdag til, at den 46-årige gik på Instagram i endnu et forsøg på at gyde olie på de oprørte vande.

- Som leder i industrien har jeg et ansvar for at gå forrest og gøre industrien så inkluderende som overhovedet muligt, skriver han.

TV 2 har siden tirsdag aften forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Mikkel Bjergsø.